Policininkų gudrybės -nesumokėjusiems po 250Eur. panaikino bylą, tačiau pritaikė kitą straipsnį ir vėl pasiūlė susimokėti

Tęsiame istorijų viešinimą, kai Lietuvos policija už karantino ar ekstremalios situacijos taisyklių pažeidimus bando nubausti kuo daugiau Lietuvos gyventojų. Šį kartą į pareigūnų nemalonę Vilniaus Akropolyje pakliuvo Valdas su žmona Marina. Pora 2021m liepos 22d. patraukė teisėsaugininkų dėmesį, kuomet prekybos centre vaikščiojo be burną ir nosį dengiančios kaukės. Už tai Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Vilniaus miesto šeštojo policijos komisariato Veiklos skyriaus Vyresnysis tyrėjas Andrej Šiniajev surašė administracinės teisės pažeidimo protokolą. Kaip jau tapo įprastą, vyrui su žmona buvo pritaikyta administracinio nusižengimo kodekso(ANK) 45str. 4d., kurioje sakoma, kad asmenys sukėlė pavojų išplisti ypač pavojingai užkrečiamai ligai. Už tai Valdui ir Marina grėstų nuo 500 iki 1500 Eur. dydžio bauda kiekvienam. Tačiau kaip jau taip pat tapo įprasta, policininkai parodė tariamą geranoriškumą ir pasiūlė sutuoktiniams švelnesnę išeitį, susimokėti po 250 Eur. Šią sumą buvo siūloma sumokėti net iki spalio 9d. Tuo atveju, jei pora atsisakytų mokėti 500Eur. spalio 14d. buvo paskirtas bylos nagrinėjimas, kuriame spręstųsi jau didesnės baudos pritaikymas. Valdas su žmona buvo įsitikinę, kad nusižengimo nepadarė todėl nusprendė nemokėti po 250 Eur., sulaukti bylos nagrinėjimo dienos ir pažiūrėti, kokias argumentais remiantis policijos tyrėjai įrodys, kaip pora sukėlė pavojų užsikrėsti pavojinga užkrečiama liga kitiems asmenims, jeigu jie ta liga net nesirgo ir neserga.



Ir štai praėjo laikas, kuomet Valdas su Marina dar galėjo susimokėti po 250 Eur., įvyko bylos nagrinėjimas, į kurį vyras su moterimi nevyko. Kitą dieną jiems buvo atsiųstas nutarimas, kurį priėmė Vilniaus šeštojo policijos komisariato vyriausiasis tyrėjas Nerijus Baraišis. Nutarime buvo parašyta, kad protokolo surašymo metu pareigūnai neteisingai pritaikė įstatymą,todėl byla pagal LR ANK 45str. 4d. nutraukiama, tačiau pradedama teisena pagal ANK 526 str 3 dalį., kurioje sakoma, kad asmuo nusižengė Lietuvos Respublikos civilinės saugos įstatymui. Už šį nusižengimą taip pat numatyta bauda nuo 500 iki 1500 Eur. Bylos nagrinėjimas paskirtas 2021m. gruodžio 6d., tačiau pareigūnai rodydami geranoriškumą pasiūlė Valdui su žmona iki tos datos susimokėti po 250 Eur.

Kaip baigsis ši istorija, būtinai informuosime.

meslaisvi.lt