Akcijos „Gyvenimas per brangus” susėdę ant žolės dalyviai sukėlė įtarimų Kauno policijai (video)

Kauno policininkai

Kauno miesto pareigūnai norėjo sužinoti, ką veikia ant pievos susėdę jaunuoliai

Gegužės 28 d. Kauno mieste Tibeto skveru pavadintoje teritorijoje susirinko būrys   jaunų  žmonių, įsitikinusių, kad Lietuvoje gyvenimas yra per brangus. Jie nusprendė pasikalbėti, ką reiktų daryti, kad didieji Lietuvos prekybos centrai galų gale pradėtų mažinti maisto produktų kainas. Jaunuolių rūstybę labiausiai užsitraukė prekybos centras”Maxima”, tačiau patys „Gyvenimas per brangus” akcijos dalyviai atrodo taip pat kai kam nepatinka. Prie rateliu sėdinčių ant žolės ir tyliai  besišnekučiuojančių  kauniečių priėjo trys policijos pareigūnai. Jiems toks susibūrimas pasirodė keistas.”Mes norėtume sužinoti, kas čia vyksta„- tarė greičiausiai  vyresnysis pareigūnas. „Čia piknikas„- atsakė susibūrime buvusios vyresnio amžiaus moteriškės.

Tačiau pareigūnams toks atsakymas netiko, jie toliau domėjosi, kas čia per žmonių susirinkimas  ir paklausė, gal kas nors čia atsitiko? Susirinkusieji patvirtino, kad nieko čia neatsitiko, tiesiog susirinko žmonės pasikalbėti. Uniformuotam vyrui vis tiek kažkas kėlė įtarimų. ” Šiaip viskas tvarkoje pas jus?- dar kartą užklausė policininkas. Po patvirtinimo, kad tikrai viskas gerai, policininkai patys susilaukė klausimų iš susirinkusių žmonių. „Kas jus čia iškvietė ?„- paklausė vienas iš dalyvių. Policininkai tvirtino, kad jokio iškvietimo nebuvo, jiems tiesiog patiems pasidarė įdomu, ką čia veikia susėdę rateliu žmonės ir dar kartą paklausė ar čia viskas tvarkoje ir dar kartą gavo patvirtinimą, kad viskas čia tvarkoje. Tuomet vienam iš jaunuolių pasirodė keista, kad  Laisvės alėjoje prie fontano susirenka pasėdėti ir daugiau žmonių, bet pareigūnų dėmesio jie kažkodėl niekada nesusilaukia. Policininkas  į tokią repliką sureagavo ir atsakė, kad fontaną visą laiką stebi video kamera, todėl tiesiogiai kištis pareigūnams nėra prasmės. Galų gale aiškinimaisi su Lietuvos Respublikos policininkais baigėsi draugiškai, pareigūnai palinkėjo sėdintiems sėkmės ir pasišalino.

Lietuvos Konstitucijoje parašyta, kad negalima drausti ar trukdyti piliečiams rinktis be ginklo į taikius susirinkimus. Akivaizdu, kad Kauno policininkai dar prie to nepripratę.

Video iš įvykio vietos:

meslaisvi.lt