Prokuroras Vilius Paulauskas: kai supranti, kad policininkai imasi gudrauti, pradedi jų nebegerbti.(video)

Policininkai atvyko į pliažo tualetą automobiliu
meslaisvi.lt nuotrauka

2013 m. rugsėjo 19 d. Kazimiero Simonavičiaus universitete (KSU) įvyko KSU Teisės fakulteto lektoriaus, Vilniaus apygardos prokuratūros Vilniaus apylinkės prokuratūros Šeštojo skyriaus prokuroro Viliaus Paulausko atvira paskaita „Prokuratūra ir prokuroro vaidmuo teisinėje visuomenėje“. Paskaitos metu pranešėjas aptarė Lietuvos Respublikos prokuratūros struktūrą ir sistemą, nepriklausomumo problematiką, prokuroro vaidmenį baudžiamajame procese, prokuroro funkcijų ypatumus bei santykių su ikiteisminio tyrimo įtaigomis problematiką, o taip pat gvildeno teisėjų ir prokurorų santykius vykdant baudžiamąjį kaltinimą, pristatė prokuroro profesinės etikos ir elgesio viešumoje aktualijas.

Paskaitos vedėjas įvardino įdomių faktų, kurių vienas ,kad nuo 2011 metų, kuomet buvo imtasi reformuoti Lietuvos prokuratūrą, į jos sistemą nebuvo priimtas nei vienas naujas prokuroras.

Viena iš įdomesnių V.Paulausko paskaitos vietų , kuomet prokuroras pasakoja, kokiu būdu policininkai gudrauja, kad nesiimtų vieno ar kito nusikaltimo tyrimo. Šią paskaitos vietą rodome video įraše:

Visą paskaitą galima stebėti paspaudus šią nuorodą http://www.youtube.com/watch?v=Jn8jPqQSCMk&feature=youtu.be

meslaisvi.lt