Pagėgiuose reketuojamas sportuojantis jaunimas?

Kam priklauso A.Mackaus gimnazijos salė? meslaisvi.lt nuotrauka

Sporto salės administratorius- pareigybė, kurios kitose nei Pagėgių, Lietuvos bendrojo lavinimo mokyklose nerasi.  Tokią privilegiją turi  Algimanto Mackaus gimnazijos darbuotojas, Saulius Šveistys.  Jis taip pat yra Pagėgių krepšinio ir futbolo sporto klubo  vadovas. Dirbdamas gimnazijos sporto salės administratoriumi, S.Šveistys gauną nemenką atlyginimą. Jis siekia beveik tris tūkstančius litų. Sunkiausia, ką tenka jam atlikti, tai ateiti porą šimtų metrų nuo savo namų ir atrakinti  salės duris.

Tačiau įdomiausia šiame straipsnyje ne tai. Keletas jaunuolių, vakarais lankančių šią sporto salę, apie šį partijos Tvarka ir teisingumas veikėją,  papasakojo neitikėtiną istoriją . Už salės lankymą Pagėgių jaunimas Sauliui Šveisčiui moka 80 litų mėnesinį  mokęstį.

-Jis mus gaudo po visus Pagėgius,-pasakoja Gražvydas(vardas pakeistas). Kartais per mėnesį į salę nueinu vos vieną kartą, o mokėti priverstas tą patį kaip ir tas, kuris sportuoti vaikšto kiekvieną dieną, tęsė jaunuolis. Kitas pagėgiškis, Martynas(vardas pakeistas) guodėsi, kad S.Šveistys  grasino net Kauno banditais, jei pastarasis tučtuojau nesusimokės už salės lankymą. – „Tikrai noriu sportuoti, todėl ir moku tam administratoriui tuos pinigus. Jokių čekių ar kvitų, kad pinigus pasiėmė, S.Šveistys niekada neišduoda”,- akcentavo susijaudinęs jaunasis Pagėgių gyventojas. Dar vienas  liudininkas tvirtino, jog  ateinantys sportuoti vyresnio amžiaus pagėgiškiai tokios „duoklės” S.Šveisčiui nemoka. Gal būt kad jie jo amžiaus, ar kad priklauso tai pačiai politinei partijai -,svarstė trečiasis pašnekovas.

Ar teisėtas toks mokestis? Jei taip, tai kodėl neišduodami pinigų mokėjimo orderiai? Kokia suma už salės paslaugas per mėnesį pasipildo A.Mackaus gimnazijos kasa? Apie tai  klausėme šios įstaigos vadovo, Vaclovo Navicko.

V.Nanickas komentavo šitaip: -„Lankantys mokyklą sale naudojasi nemokamai, o tiems, kurie yra jau baigę gimnaziją, Pagėgių taryba yra nutarusi imti salės mokestį, kuris man atrodo, yra 10 litų mėnesiui. Tad, norintys sportuoti pinigus gali susimokėti bankiniu pavedimu arba sporto salės administratoriui, iš kurio turi gauti mokėjimą įrodantį dokumentą”. Išgirdęs, kad S.Šveistys jokių dokumentų sportuojantiems neišduoda, V.Navickas patikino, kad tuoj pat išsikvies šį pavaldinį į kabinetą ir išsiaiškins šią situaciją. Ar  bus sutramdyta galima S.Šveisčio savivalė ir pinigai už sporto salės naudojimąsi atiteks gimnazijai?Jei taip, tai V.Navickas galės lengviau atsipūsti ir gal būt pakelti gimnazijos darbuotojų atlyginimus, kurie ženkliai atsilieka nuo sporto salės administratoriaus algos.

Į mus kreipęsi jaunuoliai sakė, kad sporto salę lanko apie penkiolika sportą mėgstančių, jų kartos pagėgiškių. Todėl nesunkiai galime paskaičiuoti, kiek prie nemažo savo atlyginimo prisiduria Pagėgių Algimanto Mackaus gimnazijos sporto salės administratorius, S.Šveistys.

Tai kam išties priklauso Algimanto Mackaus gimnazijos sporto salė ?

 

meslaisvi.lt