Švietimo ministras susidomėjo kas vyksta Pagėgių Algimanto Mackaus gimnazijoje

Ar V.Navickas su V.Sirvidiene žino, kuom užsiima S.Šveistys?
meslaisvi.lt

Po to kai į mūsų redakciją kreipėsi jaunuoliai, dėl Pagėgių Algimanto Mackaus gimnazijos sporto salės administratoriaus Sauliaus Šveisčio veiksmų, kuomet jis galimai neteisėtai renka pinigus už salės nuomą, nusprendėme pasidomėti šios gimnazijos vidaus darbo taisyklėmis. Šios taisyklės  buvo patvirtintos 2008 metais, rugsėjo mėnesį. Jose reglamentuotos  įstaigoje dirbančiojo personalo teisės ir pareigos, pradedant nuo direktoriaus, mokytojų, ir baigiant pagalbinio techninio personalo prievolėmis. Atsivertus šį dokumentą, kiekvienas galės susipažinti net su naktinio sargo-kūriko ar kiemsargio pareigomis.

Tačiau yra vienas bet. Pasirodo tokios pareigybės, kaip sporto salės administratorius, šiose taisyklėse jūs nerasite.  Todėl neturėsite galimybės sužinoti ir tokio darbuotojo pareigų bei teisių. Tuomet, kokiu pagrindu Algimanto Mackaus gimnazijoje atsirado toks paslaptingas etatas? Kodėl tokios pareigos neužtvirtintos teisės normomis? Šiuos ir kitus klausimus uždavėme Pagėgių savivaldybės švietimo skyriaus vedėjai, Virginijai Sirvidienei. Bet telefonu V.Sirvidienė pasakė, kad dėl minėto atvejo į jokius klausimus neatsakys, kadangi šiuo metu yra švietimo ministerijos pradėtas tyrimas.

Beje, naktiniam sargui-kūrikui pagal pareigas priklauso apžiūrėti visą gimnazijos pastatą, įsitikinti, ar visos durys yra uždarytos, ar langai uždaryti, apžiūrėti visą gimnazijos teritoriją į kurią įeina  ir sporto salė.

Tai kam reikalingas sporto salės administratorius?

A.Mackaus gimnazijos vidaus darbo tvarkos taisyklės.

 

Nežiūrėjusiems dokumento pasakysime, kad šios taisyklės prasideda gražiais ir skambiais žodžiais: -„Neiti priekin- lygu žengti atgal”.

Ar iš ties A.Mackaus gimnazijos vadovybė veda įstaigą priekin?

meslaisvi.lt