Kęstutis Komskis-Pagėgių nevyriausybinių organizacijų rėmimo fondo valdybos pirmininkas

Kęstutis Komskis Pagėgių Nevyriausybinių organizacijų rėmimo fondo valdybos pirmininkas meslaisvi.lt nuotrauka

IV šaukimo 30-ame Pagėgių savivaldybės Tarybos posėdyje buvo priimtas sprendimas, kuriame buvo įrašyti keturi klausimai. Tačiau pačiame posėdyje Tarybos nariai svarstė tik vieną jų. Nevyriausybinių organizacijų rėmimo fondo valdybai skirti 2000 Lt. Taip mes sužinojome, kad Pagėgių savivaldybėje yra ne tik nevyriausybinių organizacijų koordinatorius, kuriam vadovauja Edmundas Incius, bet ir Nevyriausybinių organizacijų rėmimo fondas.Šis fondas turi ir vadovą, tai Pagėgių savivaldybės Tarybos narys Kęstutis Komskis. Nors telefonu kalbintas Kęstutis Komskis minėjo, kad šis fondas ir jo valdyba yra viešai paskelbti Pagėgių savivaldybės internetinėje svetainėje, mes tokios informacijos neradome.  Apie tokio fondo egzistavimą nežinojo ir telefonu kalbintas Tarybos narys, Romualdas Jarusevičius. Kyla klausimas, kodėl šis fondas toks slaptas?

Tačiau grįžkime prie straipsnio pradžios. Kokie gi kiti,  priimto Nr.T-161 sprendimo klausimai, apie kuriuos nebuvo užsiminta posėdyje nė žodžio. Balsuojant už šį sprendimą dar buvo nuspręsta:

1.VĮ Registrų centro paslaugoms apmokėti − 3500 Lt;

2. Samdomų ekspertų (turtui vertinti) paslaugoms apmokėti − 1500 Lt;

3. Projektavimo paslaugoms apmokėti − 2000 Lt;

Visi šie nutylėti klausimai labai atsiduoda „pylimo”, kuris buvo perduotas Pagėgių komunaliniam ūkiui , kvapu. Tai dar kartą įrodo, kad šio turto  „prichvatizavimą „Pagėgių valdžia smarkiai maskuoja. O tai reiškia, kad visa ši istorija tampa vis purvinesnė.

Įdomiausia šioje vietoje tai, kad nė vienas Pagėgių savivaldybės Tarybos narys dalyvavęs šio sprendimo svarstyme nė nebandė pasidomėti, už kokias paslaugas tokias lėšas reikia  skirti minėtoms institucijoms?

meslaisvi.lt