Kiek žmonių sprendžia Pagėgių savivaldybės gyventojų likimą?

Balsavimas dėl pylimo perdavimo Pagėgių komunaliniam ūkiui meslaisvi.lt nuotr.

Gyventojų apklausos, tai viena iš bet kokios savivaldybės Tarybos narių prievolė siekiant išsiaiškinti vietos gyventojų nuomonę. Mes nepamename, kad Pagėgių savivaldybėje būtų buvusi surengta bent viena gyventojų apklausa, siekiant sužinoti jų nuomonę vienokiu ar kitokiu aktualiu šiai vietovei klausimu. Vienas iš svarbiausių paskutinių keleto metų sprendimų, kuriuos turėjo priimti Pagėgių savivaldybės Taryba, tai smėlio pylimo, dabar jau kelio perdavimas Pagėgių komunaliniam ūkiui. Tačiau, kad ir koks būtų svarbus šis klausimas Pagėgių kaimo gyventojams, vietos politikai, atstovaujantys žmones nesiteikė suorganizuoti procedūros, kurios metu būtų išsiaiškinta, ar minėto kaimo gyventojai pritartų šio pylimo nugriovimui.

Bet tai dar ne viskas. Meslaisvi redakcija palengvino sunkią Tarybos narių naštą ir nemokamai atliko Pagėgių kaimo gyventojų apklausą.  Šio kaimo gyventojai pasakė vienareikšmiškai,-  pylimo nuardymui ne. Tačiau pagėgiškius atstovaujantys Tarybos nariai  nesiteikė atsižvelgti į šių piliečių žodį.

Tik dešimt Tarybos narių balsavo šio klausimo tvirtinime. Devyni pritarė ir  vienas susilaikė. Liūdniausia, kad tarp šių balsavusiųjų ir pritarusių šiam  sprendimui, yra tokie Pagėgių savivaldybės Tarybos nariai, kurių pasisakymų niekad neteko išgirsti nei viename Pagėgių savivaldybės Tarybos posėdyje svarstant bet kokio svarbumo klausimus. Jie nuolankiai vykdo savo partijos  galvų nurodymus.

Kyla klausimas, jei Tarybos nariai negina Pagėgių savivaldybės gyventojų nuomonės, tuomet kam jie atstovauja? Manau atsakymą žinote visi. Tik ar nedidelė prabanga Pagėgių savivaldybei, kuomet svarbiausius jos gyventojams klausimus sprendžia saujelė politikų, pasižyminčių tik savo interesų tenkinimu.

Video iš klausimo dėl ‘kelio” perdavimo Pagėgių komunaliniam ūkiui:

meslaisvi.lt