Sensacija: -Pagėgių taryba „nuginklavo” merą

Virginijus Komskis liko mažumoje
meslaisvi.lt nuotr.

Pagėgių savivaldybės 24-tajame tarybos posėdyje pradėjo braškėti valdančiosios daugumos vienybė. Aptarinėjamas detalusis planas žemės sklypo, esančio Naujojoje gatvėje Pagėgiuose, susilaukė ne tik opozicionierių, bet ir valdančiosios daugumos atstovų kritinio vertinimo.

Šiuo metu žemės teritorija, kurioje buvo siūloma patvirtinti suformuotą  sklypą, naudojasi Nijolės Kovaliovos, Pagėgių socialinio paslaugų centro vadovės, šeima. Ten yra sustatyti automobiliai, kurių detalėmis prekiauja įmonė, siejama su šia ponia.

Valstybine žeme tokiomis sąlygomis Pagėgiuose naudojasi daug kas. Kai kurie gyventojai turi daržus, šiltnamius, sandėliukus ar garažus. Todėl toks faktas nieko nestebina.  Šis sprendimas turbūt būtų tarybos patvirtintas, jei ne įdomios detalės jo aiškinamajame rašte. O jame rašoma, jog suformuotame žemės sklype numatoma įrengti poilsiavietes, stovyklavietes ir kitus statinius, susijusius su žmonių trumpalaikiu  poilsiu. Jis būtų prieinamas visiems gyventojams. Tokie surašymai ir užvedė ilgas diskusijas.(jos video medžiagoje)

Prieš pat balsavimą, tarybos narys ,Petras Ubartas, paragino visus tarybos narius baigti žaisti užkulisinius žaidimus, bei pradėti elgtis sąžiningai.

Balsavimui pasibaigus paaiškėjo, kad žemės sklypo detalusis planas nepatvirtintas. Prieš šį sprendimą balsavo visi posėdyje dalyvavę tarybos nariai, išskyrus V.Komskį,  R.O.Andrijauskienę, K.Dvarvytienę ir A.Montrimą. Išvydęs tokius rezultatus, meras V.Komskis paskelbė, kad posėdyje daroma pauzė. Po ilgos, kone pusvalandį trukusios pertraukos, meras pasakė, kad nepatvirtindama šio sprendimo, taryba galimai keliaus į teismą. Tokią teisę savivaldybės administracija turi. Ar taip įvyks, sužinosime ateityje.

Įdomiausia šioje istorijoje tai, kad per daugelį Pagėgių savivaldybės tarybos posėdžių, toks atvejis mums žinomas pirmas, kuomet valdančiųjų nuomonės išsiskyrė. Ir išsiskyrė taip, kad tarybos galva, meras, liko vos ne vienas.

 

Visas šio klausimo svarstymas video medžiagoje jau greitai:

meslaisvi.lt