Tauragės gaisrininkų asociacijos prezidentas V.Liekis:- manau kad dėl skalūninių dujų mums meluoja.

Tauragės gaisrininkų asociacijos prezidentas, Vladas Liekis.

Tauragės gaisrininkų asociacijos prezidentas, Vladas Liekis.
meslaisvi.lt nuotrauka

„Privalome užkirsti kelią skalūninių dujų gavybai!”. „Nebegalime dar daugiau žaloti žemės!”. „Mes esame vieningi prieš skalūnines dujas, susiskaldę šiuo klausimu tik politikai“ – tokiomis antraštėmis mirgėjo Prancūzijos spauda iki pat įstatymo priėmimo, draudžiančio hidraulinio skaldymo būdu išgauti skalūnines dujas. Prancūzija pirmoji valstybė užkirtusį kelią amerikietiškajam skalūninių dujų išgavimo būdui. Jos pavyzdžiu sekė Vokietija, Vengrija, Bulgarija.

Dabar šių technologijų invazija prasideda Lietuvoje. Ar pakankamai informuoti žmonės, apie šio, dujų išgavimo būdo poveikį aplinkai? Ar Lietuvos teritorija ne per maža tokiems bandymams?

Šiuo metu ruošiamasi pradėti žemės gelmių tyrimus Tauragės savivaldybėje, Žygaičių seniūnijoje. Tačiau šioje teritorijoje atsirado aktyvų visuomenės narių, kurie panoro aiškumo. Vienas iš aktyvesnių, Kęsčių kaimo bendruomenės pirmininko pavaduotojas, Tauragės gaisrininkų asociacijos prezidentas, Vladas Liekis, sutiko  pasidalint savo įžvalgomis su mumis. V.Liekis organizuoja ir parašų rinkimą, kad Lietuvoje būtų pristabdyta skalūninių dujų paieška, kol nebus didesnio aiškumo šioje srityje.

Pažiūrėkite interviu su ilgamečiu ugniagesiu-gelbėtoju, kuris net būdamas pensijoje  prisideda prie Lietuvos gelbėjimo. Išklausykite argumentus, jie jums turėtų padėti susikurti nuomonę, apie šios gavybos pasekmes. Tie, kurie norės nelikti nuošalyje, kuomet sprendžiasi ne tik šio regiono, bet  galimai ir visos Lietuvos ateitis, galės pasirašyti elektroninėje peticijoje(nuoroda žemiau), arba tiesiogiai pas parašų rinkėjus, kurių bus visoje Lietuvoje. Pasirašydami jūs galėsite patvirtinti, kad kol kas nepritariate skalūninių dujų paieškai Lietuvos teritorijoje.

 

Elektroninė peticija

Skalūninių dujų išgavimo schema

Spauskite ant nuotraukos, kad pasididintumėte.

 

 

 

 

 

 

 

Paskutiniais duomenimis, Rumunai taip pat aktyviai tam priešinasi.Juos mitinguose palaiko ir moldavai.

meslaisvi.lt