Klaipėda apginta nuo nerūšiuotų šiukšlių ir plastiko deginimo – milžiniški kyšiai, išdalinti kai kuriems Klaipėdos savivaldybės politikams, nuėjo vėjais.

Klaipėda apginta nuo nerūšiuotų šiukšlių deginimo – milžiniški kyšiai, išdalinti kai kuriems Klaipėdos savivaldybės politikams, nuėjo vėjais:

Vakar pasiekta pirma pergalė kovoje su „Fortumo” melagystėmis, bei įstatymų pažeidinėjimais. Už tai – pagarba klaipėdiečiams, kurie prieš kelerius metus rinko parašus prieš nerūšiuotų šiukšlių bei plastiko deginimą miesto centre, pagarba Klaipėdos regiono aplinkosaugininkams, atlaikiusiems žvėrišką „Fortumo” spaudimą:

pastarieji NEGAVO taip ilgai siekto leidimo deginti nerūšiuotas šiukšles miesto centre;

NEGAVO leidimo deginti plastiką;

NEGAVO leidimo įsivežti šiukšlių jų deginimui iš kitų LT regionų.

Tiesa, aplinkosaugininkams buvo pagrasinta, kad „Fortumas” Seime pakeis įstatymus, tačiau tai pirmas ženklas, kad nevyriausybinės organizacijos, mitingai, parašų rinkimai ir aktyvi daugelio eilinių klaipėdiečių kova pradeda įvedinėti vakarietiškos kultūros standartus, kurie nugali „Fortumo” akiplėšiškumą bei politikų korupciją.

Dabar „Fortumas” mėgins nerūšiuotų šiukšlių ir plastiko deginimą perkelti į kitus miestus, tad linkiu visiems sėkmės gynyboje nuo šių nuodytojų.

Susitiksime visi mitinge prie Seimo, nes reikės ginti dabartinius aplinkosauginius oro taršos standartus nuo fortumiečių lobistų.

Klaipėdos savivaldybės politikus-kyšininkus turėtų gaudyti Klaipėdos STT valdyba, bet ji juos dangsto. Dar turėtų bandyti vykdyti analogiškus ikiteisminius tyrimus ir Klaipėdos apygardos prokurorai, bet jie, kaip ir Klaipėdos STT valdyba, yra ta pati chebra, kaip ir tie korumpuoti Klaipėdos politikai, todėl iš jų ko nors tikėtis, išskyrus dangstymo nuo nusikaltimų ir kyšininkavimo, tikrai neverta.

N.Puteikis

meslaisvi.lt