Panemunės miestas virsta kaimu

Panemunė yra pats mažiausias Lietuvos miestas. Tačiau greitai jis gali tapti vienu iš didžiausiu kaimu. Gyvenvietės statuso pakeitimas iš miesto į kaimą jau įsibėgėjo. Pirmas etapas, kuomet buvo apklausiami Panemunės gyventojai, jau baigtas.

Panemunės miesto gyventojų apklausos komisija informavo, jog apibendrinus Panemunės miesto gyventojų apklausos dėl gyvenamosios vietovės pavadinimo „Panemunės miestas“ pakeitimo į „Panemunės kaimas“ rezultatus, apklausoje dalyvavo 35,14% vietos gyventojų, iš jų:

  • 25,56% pritaria, kad Panemunės miesto pavadinimas būtų pakeistas ir ši gyvenamoji vietovė būtų pavadinta Panemunės kaimu;
  • 9,58% nepritaria Panemunės miesto pavadinimo keitimui.

Idomu buvo sužinoti, kokiu būdu buvo vykdoma apklausa, bei kokiais argumentais vadovavosi Panemunės gyventojai, kad apsisprendė balsuoti už miesto statuso panaikinimą. To  pasidomėjome Pagėgių seniūno, apklausos komisijos pirmininko Dainiaus Maciukevičiaus, bei vietinių Panemunės gyventojų. Reportažas video medžiagoje:

Sekantis miesto keitimosi į kaimą etapas, turėtų vykti Pagėgių savivaldybės taryboje.  Ar svari  bus tarybos nariams apklausoje dalyvavusių tik 35 % Panemunės gyventojų nuomonė, sužinosime artimiausiu metu.

Mums žinomas vienas iš skirtumų yra tai, kad kaimo vietovėje yra žymiai paprasčiau gauti statybos leidimą.

Žinant, kokius pinigus ES investuoja į kaimo vietoves, galima tik numanyti, kas buvo šių procedūrų iniciatorius.

meslaisvi.lt