D.Žukauskienė- stengiamės padėti visiems, bet ne kiekvienas to nori.

Tauragės darbo biržos,Pagėgių skyriaus vedėja,Daiva Žukauskienė

Tauragės darbo biržos,Pagėgių skyriaus vedėja,Daiva Žukauskienė

Šis straipsnis skirtas labiau bedarbiams arba norintiems pakeisti darbą, bet turėtų būti įdomus visiems.

Ar domėjotės kada nors skelbiamais konkursais, užimti darbo vietą valstybinėje tarnyboje? Ar teko eiti pas biudžetinės įstaigos vadovą, teirautis darbo? Ar vis tik paliekate tuos rūpesčius darbo biržai?

Apie darbo biržos vaidmenį siūlant tokias darbo vietas bedarbiams, kalbėjomės su Tauragės darbo biržos ,Pagėgių skyriaus vedėja, Daiva Žukauskiene.

-Ar sekate konkursus į valstybinę tarnybą?

-Jeigu mes turim tokios pasiūlos, bedarbių, atitinkančių valstybinės tarnybos reikalavimus, be abejo mes pasižiūrime tuos skelbimus.

-Ar esate bent vieną bedarbį nukreipią į tokią darbo vietą?

-Tas nukreipimas toks, turi darbdavys paskelbti apie laisvą darbo vietą. Tik tuomet mes darom bedarbių atranką ir nukreipinėjame jiems asmenis. Asmenys turi būti nukreipiami su rekomendacijomis.

-O kaip biudžetinių įstaigų vadovai, ar yra kreipiasi į jus, kad padėtumėte susirasti darbuotoją?

-Na tokios filtracijos darbo birža nedaro. Galiu tik pasakyti, kad buvo ieškoma  mokytojų, turėjome prašymą keletai vietų iš senelių namų, viena moteris buvo įdarbinta į Pagėgių kultūros centrą, dirbti viešuosius darbus. O jei bendrai kalbant, darbo birža stengiasi padėti kiekvienam bedarbiui, tačiau ne visi nori ta pagalba pasinaudoti. Mūsų įstaiga ieško ne tik laisvų darbo vietų, bet siūlo įvairius kursus, mokymus, kvalifikacijos kėlimus, tačiau dažnas bedarbis tuom pasinaudoti vengia, kalbėjo D.Žukauskienė.

Nuo savęs norėtumėm pridurti, kad tie kurie galvoja, jog darbo birža turi įdarbinti bedarbius, smarkiai klysta. Darbo birža tik tarpininkauja tarp darbdavio ir darbo ieškančio, o šią funkciją Pagėgių skyrius atlieka nepriekaištingai. Drąsiai tai sakome, nes straipsnio autorius yra pats registruotas šioje įstaigoje, iš kur kiekvieną mėnesį gauna po keletą pasiūlymų, laisvai darbo vietai užimti. Ir tikrai ne darbo biržos kaltė, kad darbdaviai išsirenka labiau jiems tinkantį kandidatą.

 

meslaisvi.lt