Pagėgių gatvių paieškos, miesto svečiams sunkus uždavinys.

Kokia čia gatvė?

Eina jau dvidešimt tretieji metai, kuomet Lietuva išsivadavo iš sovietinės okupacijos. Valstybei tai nedidelis laiko tarpas, bet kai kuriems daiktams, tokia laiko atkarpa tikrai nemaža.

Kelio informacinius ženklus rekomenduojama atnaujinti kas trejus metus. Tačiau tokios rekomendacijos Pagėgių neliečia. Esantis ženklas, su Vydūno gatvės pavadinimu, kuris pritvirtintas prie pastato, kuriame įsikūręs Pagėgių šeimos centras, mena senesnius nei 23 metai laikus. Tai rodo  prasimušęs pro viršutinį dažų sluoksnį rusiškas trumpinys  „ул”, bei kitos raidės, susimaišiusios su naujomis. Tokia raidžių mišrainė tikrai neįkandama į Pagėgius atvykstantiems svečiams. Tuom galėjome įsitikinti, kuomet  Kalėdų švenčių metu, Vydūno gatvės ieškojo pora senjorų, atvykusių į Pagėgių miestą.

Kodėl buvo nauji gatvių pavadinimai užrašyti ant senųjų? Greičiausiai taupant lėšas, nes remontuotas daiktas visuomet pigesnis už naują. Galime manyti, kad dauguma Pagėgių miesto gatvių pavadinimų ženklų yra atnaujinti, todėl kiekvienam vertėtų žvilgtelėti į savos gatvės ženklą,  ar jis tikrai įskaitomas.

Už miesto planavimą bei nuorodų išdėstymą, atsakingas Savivaldybės  administracijos direktorius arba jo paskirtas asmuo.

 

meslaisvi.lt