Gražėjančiuose Pagėgiuose, gyventi darosi nebeįmanoma.

Su grožiu negyvensi

Turbūt visi yra girdėję posakį, -„su grožiu negyvensi”. Europos Sajunga išreiškė pastabas Lietuvai, dėl neįrengtų triukšmo slopintuvų Lietuvos keliuose, kurie ribojasi su gyvenamaisiais rajonais. Bandydamos mums padėti, senosios Europos valstybės, bando parodyti, kad ramybė ir tyla, yra vienas iš didžiausiųjų rodiklių, nulemiančių žmogaus gyvenimo kokybę.  Pagėgiams tokių slopintuvų nuo pravažiuojančio transporto turbūt nėra techninių galimybių įrengti, tačiau kas užtikrins ramybę, nuo kitokio pobūdžio triukšmo, kuris vis labiau pasireiškia Pagėgių rajonuose.

Tai kas vyko Liepos 28 d. naktį, Pagėgių Vydūno gatvėje, bei kituose rajonuose, kitaip nei košmaru, pavadinti būtų neįmanoma. Tokie jaunimo ir ne tik, naktiniai pramogavimai, vis didesnei Pagėgių savivaldybės gyventojų daliai, tampa nebepakeliami. Neskaitant visų benamių ir turinčių šeimininkus naminių gyvūnų skledžiamų naktinių melodijų, vasaros metu prie jų aktyviai prisijungia ir mėgstantys naktinį gyvenimą žmonės. Šiame įraše pateiksime Liepos 28 d. nakties, garso ir vaizdo fragmentus, kurie buvo užfiksuoti Vydūno gatvėje. Norime perspėti, tam, kad perteikti visą šios nakties košmarą, jo necenzūravome. Todėl, žiūrėdami ir klausydami šiuos garsus, pasistenkite, kad šio įrašo negirdėtų nepilnamečiai vaikai.

Kadangi mūsų savivaldybę jau daugelį metų valdo partija Tvarka ir Teisingumas, tai galim numanyti, koks mūsų laukia gyvenimas ”Trečiojoje Respublikoje”, jeigu ši partija laimėtų Seimo rinkimus.

Šiuos visus garsus tikrai turėjo girdėti bent keturių daugiabučių namų gyventojai. Situacija blogino ir tvankus oras,  nepaslaptis, kad šiuo vasaros periodu, miegoti su uždarytais langais, neįmanoma.

Apie 01.00 val., kai Vydūno gatvėje įsivyravo salyginė ramybė, meslaisvi redakcija sulaukė Pagėgių miesto gyventojos skambučio. Ši moteris prašė pagalbos, nes pasak jos, tai kas vyksta miesto parke, kitaip nei gaujų karu pavadinti neįmanoma. Moteris skundėsi, kad kvietė policija, tačiau ši atskambinusi ir teisinosi, kad niekaip neranda Vytauto gatvės Pagėgiuose.

Gal siautėjusi gauja Vydūno gatvėje, persikėlė į miesto parką, o gal ten triukšmą kėlė visai kiti naktinio gyvenimo mėgėjai, šito mes nežinome, tačiau jau darosi akivaizdu, kad vietinė valdžia taip uoliai besirūpinanti miesto grožiu, neranda būdo, kaip užtikrinti Pagėgiškiams ramų miegą.

Norėtumėm priminti, kad Lietuvos policija, išlaikoma iš mokęsčių mokėtojų pinigų, nesugeba gerai vykdyti savo funkcijų. Tačiau ji mielai imasi tramdyti valdžiai neįtinkačių piliečių, kurie bando priversti valdžią dirbti ne tik miesto grąžinimo srityje. Tokius piliečius policija  greitai paverčia miesto chuliganais ir baudžia juos baudomis.

Už viešosios tvarkos trikdymą pirmą kartą žmogus baudžiamas įspėjimu arba bauda iki 300 litų, vėliau – bauda nuo 300 iki 1 tūkst. litų. Tačiau bauda skiriama tik tuo atveju, jei atvykę pareigūnai iš tiesų girdi triukšmą. Jei tuo metu triukšmadariai išsikvėpė – šaukštai po pietų.[quote]Triukšmą organizmas suvokia kaip stresą sukeliantį dirgiklį, o tai veikia širdies ir kraujagyslių sistemą, gali sukelti širdies ritmo, raumenų tonuso pokyčius, sutrikdyti miegą, sukelti galvos skausmus, svaigimą, cypimą ausyse bei kitus negalavimus, pablogėja atmintis, dėmesys, orientacija[/quote]

O čia pateikiame straipsnį iš portalo DELFI, kuriame rašoma, kaip moteris, atsikėlusi į individualių namų kvartalą, pasijuto, kaip papuolusi į koncentracijos stovyklą, kur nuolat skaliją šunys.
[button link=”http://www.delfi.lt/news/daily/Health/nuo-kaimynu-triuksmo-kencianti-moteris-3-metus-irodinejo-nesanti-paranojike.d?id=32640829″]Apie triukšmą nuo kaimynų.[/button]
meslaisvi.lt