D.Jančaras: politikai išprotėjo, kritikuoja juos kritikuojančius, nors tą jiems draudžia įstatymas

Atėjo laikai, kuomet Lietuvoje nustoja veikti vis daugiau įstatymų. O gal tie įstatymai ir veiktų, jei būtų juos išmanančių politikų, tačiau tuo kol kas pasigirti negalime. Kas atsitiko, kad mūsų politikai nustojo bijoti kritikos, maža to, jie ne tik jos nebijo, bet patys imasi iniciatyvų kritikuoti juos kritikuojančius, nors tai daryti jiems draudžiama. Visuomenės informavimo įstatyme apie kritiką užsimenama tik kaip piliečiams suteiktą teisę, teisę kritikuoti valstybės politikus bei pareigūnus. To pačio įstatymo straipsnio antra dalis kalba apie draudimą persekioti už kritiką. Jei šis straipsnis veiktų, šiandien kiekvienas politikas, kritikuojantis jį kritikuojančius būtų patrauktas atsakomybėn už persekiojimą. Tarp mano pastebėtų visuomenę kritikuojančių politikų išskirčiau Aušrą Maldeikienę. Atrodo, kad šiai europarlamentarei pašiepti kitokią nei jos nuomonę turinčius piliečius pats didžiausias malonumas.

Ji savo socialinio tinklo paskyroje žmones dažniausiai vadina buduliais, prastą išsilavinimą turinčiais gyventojais, atplaišomis, gaidžiais ir visokiais kitokiais epitetais.

Išsivysčiusioje demokratijoje, apie kokią dažnai kalba pati Maldeikienė, tokia politikė seniausiai būtų atvesdinta į teismą už visuomenės persekiojimą, bet matyt dar mūsų valstybė kol kas nesubrendo iki to, kad panašūs politikai kaip A.Maldeikienė suprastų, kad jos elgesys prieštarauja demokratinės valstybės politiko elgesiui.

meslaisvi.lt