Iki prekybos tinklas nepriima 500 Eur nominalo banknotų.Priežąstis neaiški.

Prekybos tinklo „iki” parduotuvėse negalima atsiskaityti 500 Eur nominalo banknotais. Tokį sprendimą bendrovė priėmė prieš keletą mėnesių.Visose savo prekybos centruose išplatino informacinį pranešimą:

„Informuojame, kad šiuo metu dėl techninių kliučių IKI prekybos tinklo parduotuvėse nėra galimybės atsiskaityti 500EUR nominalo banknotais.”

Kodėl įvesta tokia tvarka parduotuvėse pardavėjos atsakyti negalėjo. Internetinėje IKI tinklo svetainėje informacijos apie šį įvykį taip pat nepavyko rasti. Portalas kreipėsi raštu į šio tinklo administraciją, kad paaiškintų susidariusią situaciją.

Mažmeninės prekybos taisyklėse apie atsiskaitymo būdą nieko neužsimenama, ten nurodoma tik, kad vartotojas gali pareikšti pretenzijas dėl neteisingo atsiskaitymo, jeigu pinigus arba mokėjimo kortele mokamas sumas ir grąžą tikrino nepasitraukęs nuo kasos ar prekystalio. Pretenzijas dėl neteisingo atsiskaitymo mokėjimo kortele vartotojas gali pareikšti ir bankui, išdavusiam jam kortelę, teisės aktų nustatyta tvarka.

meslaisvi.lt