Vyriausybėje prabilta apie ginklų fondo naikinimą-prisiminkime kas daug metų jam vadovavo.

imagesPagal šiuo metu galiojančius įstatymus Ginklų fondas aprūpina valstybės institucijas ir įstaigas, fizinius ir juridinius asmenis ginklais, šaudmenimis, sprogmenimis ar specialiosiomis priemonėmis, tvarko Ginklų registrą, turi išskirtinę teisę importuoti (įvežti), eksportuoti (išvežti) bei prekiauti visų kategorijų ginklais. Vasario 12d. vyriausybės posėdyje buvo pranešta apie Ginklų fondui deleguotų funkcijų perskirstymą kitoms institucijoms: Ginklų registrą Vidaus reikalų ministerijai, ginklų sunaikinimą ir A kategorijos ginklų įsigijimą Krašto apsaugos ministerijai, o teisę vykdyti prekybą ginklais, skirtais civilinei apyvartai, kuriais turėjo išimtinę teisę prekiauti Ginklų fondas, perduoti juridiniams asmenims, turintiems licencijas prekiauti ginklais, jų priedais ir šaudmenimis.

Vidaus reikalų ministro teigimu šios institucijos turėtų nelikti iki 2019 metų pradžios. dabar ginklų fonde dirba 28 asmenys.

meslaisvi.lt prieš daugiau nei metus rašė apie Ginklų fondą ir jame vykstančius įdomius procesus. Tuo metu 2016 metais liepos mėnesį Ginklų fondo direktoriaus patarėju dirbo toks Gintautas Mišeikis,kuris 2003 metais dalyvavo Kaišiadorių medžiotojų klubo “Švenčius” medžioklėje, kurios metu buvo nušautas šio klubo prezidentas Boleslovas Markevičius. Po šio įvykio Gintautui Mišeikiui buvo pareikštas įtarimas dėl neatsargaus gyvybės atėmimo. Netrukus po tragiškų įvykių medžioklėje  2004 metais G.Mišeikis persikelia į Lietuvos ginklų fondą dirbti įstaigos vadovu, o 2014 metais įvykus įstaigos reorganizacijai tapo vadovo patarėju. Šiuo metu peržiūrint Lietuvos ginklų fondo svetainę Gintauto Mišeikio pavardės nesimato, kaip ir nesimato direktoriaus patarėjo pareigybės.

meslaisvi.lt