Valentino dienos proga apie meilę kitaip

product44 „Kaip aš galiu mylėti artimą, jei nemyliu pats savęs?“( Erichas Fromas.)

„Meilė sau-tai savęs ir savo norų jautimas ir atitinkamas elgesys ! Mylėdami save tampame autentiška ir subalansuota asmenybe. Tokį žmogų lengviau ir kitiems mylėti, nes galima lengviau pajausti, ko jis nori ir kas daro jį laimingu. Taip gimsta brandūs ir atsakingi santykiai tarp brandžių ir atsakingų žmonių „

Taigi, ar mes mokame mylėti save, ar suvokiame kaip tas vyksta, ir ar mus kas to mokė ? Greičiausiai ne, dažniau mes mokame demonstruoti „meilę” kitam, ir tik tam, kad užsidėtumėm kryželį-aš geras žmogus, o tikra nuoširdžia meile čia nekvepia.

Visų pirma save mylintis žmogus geba priimti save tokį, koks jis yra. Bet tam jis turi pažinti save, žinoti savo tiek stipriąsias, tiek silpnąsias puses.Teigiamai vertinti savo laimėjimus, džiaugtis pasiektais pasiekimais, savo stipriosiomis savybėmis bet taip pat pripažįnti ir savo silpnybes, netobulumus, ribotumus. Tą žinant nebėgti nuo savęs, nebausti, nesmerkti, nežeminti save, nemeluoti nei sau, nei kitam. Turime suvokti, kad nesame tobuli ir tai priimti kaip natūralų dalyką, tobulybė yra siekiamybė, tai procesas be pabaigos. Save mylintis ir gerbiantis žmogus suklydęs nesmerkia savęs, jo žvilgsnis į save yra užjaučiantis, su atleidimu sau, suvokiant, kad ir būdamas netobulas, jis vis tiek yra visatos dalis. Susidraugavęs su savo vidiniu „aš“ ir būdamas pats sau draugas siekia susitaikymo su savim ir kitais. Nebėga nuo savęs statydamas sienų yra atviras sau ir pasauliui. Jis suprantantis ir atlaidus, neleidžia savęs žeminti, niekinti, ar negerbti, nes kitaip kaip gi jis gebėtų kitą gerbti? Žinodamas kas  esi, nebėgant nuo savęs, nuolankiai su susitaikymu priimant save, jaučiant sau pagarbą, tampi laisvas, atsipalaidavęs, nesusikaustęs. Nebereikia tada būti kovinės parengties pozicijoje, pasirengusiam pulti kitą, duriant į jo silpnybes, klaidas, taip paminat kitą vardan savojo „aš” išaukštinimo. Nereikia nerimauti ką žmonės kalba apie tave, nes tu žinai kas esi ir ką darai. Kaip sugebi priimi save, taip priimi ir kitus. Tik suvokę kas yra meilė sau, sugebėsime be sąlygiškai mylėti ir kitą.

G.J

meslaisvi.lt