Šmaikščiai vedančio posėdžius S.Skvernelio vyriausybėje priimtas rimtas sprendimas kiekvienam žmogui.

Saulius Skvernelis

Vyriausybės posėdyje premjeras šmaikštavo

Sausio 31d. Lietuvos Respublikos vyriausybės posėdyje šalia kitų klausimų  trečią kartą buvo bandoma patvirtinti nutarimą, kurio pagrindu pasipildė ekstremalių įvykių Lietuvoje sąrašas.

„Trečias kartas nemelavo, ne melavo”- apie šį nutarimą pasakė ministras pirmininkas Saulius Skvernelis. Vėliau paaiškėjo, kad vis dėl to „nemelavo”. Būtent premjero iniciatyva klausimas buvo tobulinamas iki šios dienos apibrėžimo, kuriame nustatant ekstremalų atveją, kuris atsiranda dėl gamtinio, techninio, ekologinio ar socialinio įvykio, kai kyla pavojus žmogaus gyvybei, sveikatai ar turtui, apibūdinimą. Kaip pavyzdį vyriausybės nariai įvardijo karstinę įgriuvą. Viena iš kriterijų reikšmių nusakanti, kad toks įvykis yra ekstremalus, buvo gyventojų skaičius patenkantis į šio įvyko pasekmių lauką .Iki šiol jis buvo 50 žmonių. Dabar vyriausybė pritarė, kad užtenka   vienam žmogui pakliūti į padėtį, kuomet  dėl gamtinio, techninio, ekologinio ar socialinio įvykio, kyla pavojus žmogaus gyvybe, sveikatai ar turtui, tokia situacija gali būti skelbiama ekstremalia.

Vienintelė, kuri suabejojo tokiu šio punkto pakeitimu buvo finansų viceministrė. Ji sakė, kad kriterijus „vienas žmogus” sukurs didelį skaičių ekstremalių situacijų.

Socialinis įvykis yra ir padaryta nusikalsatma veikla vieno žmogaus atžvilgiu.Tokia situacija tampa kandidatu į ekstremalų įvykį. Reikėjo gal labiau akcentuoti, kad šis punktas yra taikomas labiau į geologinį reiškinį, kaip mes kalbėjome, karstinę įgriuvą, bet čia tik noriu atkreipti dėmesį”-kalbėjo finansų viceministrė.

Po šios finansų ministerijos atstovės pasisakymo S.Skvernelis pasakė, kad jo vyriausybei svarbus kiekvienas žmogaus patekęs į pavojų. Nutarimui buvo pritarta.

Pripažinus įvykį ekstremalia situacija į ją patekę žmogus turėtų teisę į finansinę paramą. Tokius atvejus nagrinės ekstremalių situacijų komisija. Jai vadovauja vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas.

Video kaip šmaikščiai veda posėdį S.Skvernelis žemiau:

meslaisvi.lt