Šalia žvyrkelių gyvenantys Kauno rajono gyventojai pavargo laukti Europos

Kauno rajone dar labai daug žvyrkelių, tačiau apie juos valdžia pamiršo

Kauno rajone dar labai daug žvyrkelių, tačiau apie juos valdžia pamiršo

Jau rašėme, kad Kauno rajono savivaldybės valdžia prieš keletą mėnesių žengė žingsnį, po kurio rajone atsiras nauja gyvenvietė, skirta valdininkų žodžiais tariant pažangiajai išeivijai. Gyvenvietė iš 700 šimtų kotedžų bus Šlapių kaimo ribose, visai netoli atsinaujinančio prekybos ir pramogų centro „Mega”. Statomi pastatai anot idėjos autorių bus iš pažangiausių medžiagų, kurios bus ne tik naujausios bet ir ekologiškiausios. Dėl šios priežasties žinoma negali būti net minčių, kad šioje gyvenvietėje bus bent vienas žvyrkelis, čia visi keliai bus asfaltuoti arba grysti plytelėmis. Išeivijos atstovai, kurie gal būt grįž ir apsigyvens šioje gyvenvietėje tikrai nekvėpuos dulkėmis, kurias tiesiogine ta žodžio prasme priversti ryti daugelyje Kauno rajono atokesnių nuo Kauno miesto gyvenviečių gyventojai. Apie juos greičiausiai Kauno rajono savivaldybės valdininkai pamiršo. Jau daug metų gyvenantys šalia žvyruotų kelių rajono gyventojai baigia prarasti viltį, kad į juos kada nors bus atsižvelgta. Pravažiuojantis kiekvienas automobilis sukelia didžiulius debesis dulkių, kurios vėjo nešamos braunasi pro žmonių namų langus, nugula ant baldų ir žinoma patenka į gyventojų plaučius.

Eko miesto Kauno rajone vizija

Eko miesto Kauno rajone vizija svarsto savivaldybės tarybos nariai

Europos Sąjungos (ES) sanglaudos politika – tai bendroji ES politika, kurios tikslas – mažinti išsivystymo skirtumus tarp ES regionų. Todėl Lietuva jau daug metų gauna paramos lėšas socialiniai atskirčiai mažinti, deja, bet dabartinių politikų esančių valdžioje dėka, ta socialinė atskirtis tarp Lietuvos gyventojų tik didėja. Šio projekto pagalba Kauno rajono valdžia taip pat prisidės prie tokios atskirties didinimo. ES paramos lėšos bus metamos ne gyvenantiems šalia žvyrkelių žmonėms, bet įrengti infrastruktūrai naujai statomoje verslininkų gyvenvietėje, kurioje kursis pažangioji išeivija, arba kiti „pažangūs” rajono, o gal net ne rajono gyventojai.

2014-2020 m. ES paramos Lietuvai laikotarpio moto „Daugiau Europos už tuos pačius pinigus!“. Akivaizdu, kad po EKO miesto pažangiajai išeivijai statybų Kauno rajone Europos tikrai padaugės, bet europiečių tai ne.

meslaisvi.lt