Pagėgiuose ne tik lengva rasti darbą, bet nusprendus, kad nusipelnei geresnio galima pereiti į kitą

Angelė Jonikienė Partija Tvarka ir teisingumas

Angelė Jonikienė
Naujoji Pagėgių kultūros centro administratorė

Tai tikra tiesa, tačiau ne visiems. Tokioje realybėje Pagėgiuose gyvena vienos išskirtinės partijos nariai. Štai buvusi Piktupėnų pagrindinės mokyklos valgyklos vedėja Angelė Jonikienė nusprendė, kad ji nusipelnė geresnio darbo. Kaip nusprendė, taip ir padarė. „Atsitiktinai” sužinojusi, kad Pagėgių Kultūros Centrą palieka A.P.Dumbliauskas moteris pabandė užimti jo darbo vietą. Nuėjo, parašė prašymą ir sėkmingai pradėjo darbuotis centro administratorės pareigose. Kalbinta telefonu A.Jonikienė sakė: „Viename darbe išdirbau dešimt metų, todėl manau kad nusipelniau geresnio darbo”. Į klausimą kuo geresnis naujas darbas už buvusį A.Jonikienė atsakė, kad geresnis, nereik taip nugarą lenkt. O apie šią darbo vietą pasirodo ji sužinojo paprastai: „kaip čia nežinosi, seniai žinojau”-komentavo naujoji administratorė. Dirbdama naujojoje darbo vietoje A.Jonikienė atsakinga už  patalpų nuomą. „Švenčių metu privalėsiu rinkti pinigus už  stovinčių salėje žmonių vietas, tvarkysiu archyvus”- dėstė buvusi valgyklos vedėja. Įdomiausia tai, kad A.Jonikienė į naująjį darbą įsidarbino net nežinodama atlyginimo. „Atlyginimo dar negavau, todėl koks jis bus negaliu pasakyti”- atsakinėjo A.Jonikienė. Darbo sutartyje pasak moters suma neįvardinta, kol kas yra bandomasis laikotarpis.

Kultūros centro direktorė Svetlana Jašinskienė apie pasikeitimus jos vadovaujamoje įstaigoje sakė: „Prieš tai buvęs administratorius A.P. Dumbliauskas iš darbo išėjo savo noru, todėl į šias pareigas priėmėme Angelę Jonikienę. Ji tikrai darbšti moteris, trūksta dar šiek tiek patirties, bet mes ją pamokinsime ir kompiuterinio raštingumo ir šiaip visko. Šis Kultūros centro etatas apskritai kabo ant plauko. Mes jau daug laiko ieškome muzikanto, tačiau niekur nerandame, todėl kad neprapultų pinigai laikome ir administratoriaus pareigybę, bet jeigu tik Kultūros Centre pareikštų norą dirbti koks profesionalus muzikantas, tada dėl administratoriaus darbo vietos galvas turėtų pasukti ir politikai. Nežinau, kodėl A.Jonikienė pasakė, kad nežinanti koks jos atlyginimas, gal dėl tos pačios patirties trūkumo, tačiau jos darbo sutartyje tikrai nurodytas atlyginimo dydis, tiksliau koeficientas. Jis yra 17, todėl A.Jonikienei tikrai pasisekė, nes moteris pakliuvo kaip tik, kai kultūros darbuotojams buvo didinami atlyginimai.”

Žinodami koeficientą galime lengvai paskaičiuoti A.Jonikienės atlyginimą. 17 dauginame iš bazinės mėnesinės algos, kuri yra 35,5 eur. Gauname 603,5 Eur.

A.Jonikienė yra Pagėgių savivaldybės  Tarybos narė, partijos Tvarka ir Teisingumas atstovė. Neseniai taryboje buvo svarstomas vėjo jėgainių parkų plėtros Pagėgių savivaldybėje klausimas. A.Jonikienė pasisakė už tokią plėtrą.

Pokalbis su Kultūros Centro administratore garso įraše:

meslaisvi.lt