Pagėgių A.Mackaus gimnazijos sporto salės administratorius 27a. sklypą su elektra, vandentiekiu ir kanalizacija įsigyjo už 120 Eur?

S.Šveistrys sklype

S.Šveisčio investicija tikrai turėtų atsipirkti.

meslaisvi.lt pradeda straipsnių ciklą apie valstybinės, vėliau tapusios privačia žemės sklypų dalybas Pagėgiuose. Nepaslaptis, kad ši tema  smarkiai „kvepia” korupcija visoje Lietuvoje, tačiau kol kas narpliosime savas apylinkes.

Šveistrio skklypas

Pasak J.Baltučio, šis sklypas jau Sporto salės administratoriaus nuosavybė

Pagėgių miesto, Sodų gatvės gyventojas Jonas Baltutis pasakojo, kad neseniai Sodų gatvės pabaigoje pardavė 27a. sklypą už 120 eur. Vyras sakė, kad šiek tiek anksčiau, dar litais, jis šiame rajone iš valstybės įsigijo viso tris sklypus už 1500Lt. Vėliau apsvarstęs, J.Baltutis pagalvojo, kad jam tiek žemės nereikia ir nusprendė 27 arų dydžio žemės sklypą parduoti. Pirkėjas kaip mat atsirado, tai buvo Pagėgių Algimanto Mackaus gimnazijos sporto salės administratorius Saulius Šveistys. J.Baltutis sakė, kad sklype yra visi inžineriniai įrenginiai, reikalingi žmonių gyvenimui, tačiau žemės paskirtis kol kas yra žemės ūkio su miško žeme. Ir iš tikro, žvilgtelėjus į žemėlapį, matyti, kad S.Šveisčio , kaip sakė J.Baltutis nupirkto sklypo dalis pakliūva į miško teritoriją. Pirkėjas pardavėjui nurodė, kad sklypo pirkimas tai investicija į ateitį.” Gal statysiu ką nors, gal duktė grįš ir norės gyventi”- pasakojo J.Baltutis sklypo pardavimo derybų detales.

Į klausimą kodėl pardavė už tokią mažą sumą sklypą patrauklioje vietoje, J.Baltutis atsakė paprastai: „Aš tiek mokėjau, už tiek ir pardaviau”. Jei tai tiesa ir žemės sklypą sporto salės administratorius nusipirko už tokią sumą, tai jis tikrai lyg loterijoje laimėjo. Juk vien elektros  ir vandentiekio įvadai kainuotų ženkliai daugiau, o čia dar ir pasak J.Baltučio kanalizacija yra. Pats sklypo pardavėjas netoli šios vietos, kitame sklype išsikasė didžiulį tvenkinį, dar kitoje šios teritorijos dalyje išsinuomavo dar vieną valstybei priklausantį sklypą. Kyla klausimas, jei jau taip tos žemės nereikėjo ir mūsų žiniomis jau kelis sklypus J.Baltutis pardavė, kokiu tikslu jis dar nuomojasi  valstybinės žemės plotus, tačiau apie tai rašysime kituose straipsniuose.

J.Baltutis sako, kad jam daug žemės nereikia, tačiau vienas pardavęs puola nuomotis iš valstybės kitas.

J.Baltutis sako, kad jam daug žemės nereikia, tačiau vienas pardavęs, puola  iš valstybės nuomotis kitas.]

meslaisvi.lt