Principingi Kauno policininkai lojančio naktį šuns savininką įpareigojo keturkojį užsidaryti namuose

747496211054  Vis daugiau žmonių išdrįsta ginti savo teises. Štai viena Kauno rajono gyventoja neapsikentusi ilgalaikio kaimyno šuns lojimo, nusprendė kreiptis į policiją. Atvykusiems pareigūnams moteris paaiškino, kad greta gyvenantis asmuo nesusitvarko su savo augintiniu, kuris dažnai be priežasties pradeda garsiai loti.

„Pasižiūrėjau Kauno rajono gyvūnų laikymo ir priežiūros taisykles. Juose aiškiai parašyta, kad gyvūnų savininkai privalo užtikrinti, kad jų prižiūrimi augintiniai  nekeltų triukšmo, netrikdytų žmonių ramybės, viešosios rimties. Dėl šių reikalavimų nevykdymo ir kreipiausi į policiją”-pasakojo susirūpinusi kaunietė.

Pirmą valandą nakties į įvykio vietą atvykę Kauno rajono policininkai elgėsi principingai. Jie be ilgesnių aiškinimųsi šuns savininkui nurodė savo augintinį užsidaryti namuose, kad pastarasis netrikdytų kaimynų ramybės. Nors pradžioje keturkojo augintojas ir bandė įrodinėti, kad šuo turi teisę loti, tačiau vėliau sutiko, kad jis neteisus ir atsirišęs savo šunį nuo grandinės parsivedė jį į savo namą.

„Šį kartą šuns savininkas atsipirko įspėjimu, tačiau jei pažeidimas pasikartos, jam gali tekti sumokėti piniginę baudą. Gyvūno laikytojas ne tik neužtikrino, kad jo augintinis netrukdytų kitiems žmonėms, bet ir patį šunį laikė pririštą prie grandinės. O tai taip pat pažeidimas. Tas jam  buvo išaiškinta”- sakė įvykio vietoje buvęs principingas policijos pareigūnas.

Su panašiomis problemomis susiduria didžioji dalis Lietuvos gyventojų. Dažnas keturkojų augintojas net nepasiskaito taisyklių, kurios nurodo, kaip deramai prižiūrėti savo numylėtinį, kad pastarasis nekenktų kitiems žmonėms, todėl neretai tarp žmonių kyla beprasmiai ginčai. Ne visur ir  už taisyklių laikymosi priežiūrą atsakingi pareigūnai ar savivaldybių darbuotojai, bei seniūnai patys yra susipažinę su šiomis taisyklėmis, todėl tokių ginčų sprendimas apsisunkina, tačiau juk visi žino, kad įstatymų nežinojimas nuo atsakomybės neatleidžia.

meslaisvi.lt