E.Švenčionienė: Lietuvos gyvenimą reguliuoja bankai(video)

Erika Švenčionienė (nuotrauka iš socialinio tinklo)

Nenumaldomai artėja Lietuvos Respublikos Prezidento rinkimai, kurie įvyks 2024m. gegužės 12d. Tarp ketinančių būti kandidatu į šią svarbią Lietuvai poziciją yra ir aktyvi visuomenininkė Erika Palšauskaitė Švenčionienė. Tačiau moters galimybės tapti net pretendente į kandidatus yra labai apsunkintos. Portalas meslaisvi.lt nusprendė pakalbinti E.Švenčionienę ir išgirsti iš pirmų lūpų, kas ir kodėl trukdo pasinaudoti jai visiems Lietuvos piliečiams garantuojama konstitucijos teise būti renkamu į Lietuvos prezidento postą.

-Šiandien galiu aiškiai pasakyti, ar man pavyks kandidatuoti į Lietuvos Respublikos prezidentes priklausys nuo Lietuvoje veikiančių bankų, tiksliau liko tik vienas Šiaulių bankas, kuris dar neatsakė, ar sutinka atidaryti man rinkiminę sąskaitą, visi kiti mano prašymą atidaryti sąskaitą atmetė,-pradėjo pokalbį E. Švenčionienė

Savo interviu portalui Erika papasakojo ir apie pilietinio judėjimo „Geros kaimynystės forumas” likvidavimo aplinkybes. Kaip prie to prisidėjo valdžioje esantys politikai, konkrečiai konservatorius L. Kasčiūnas.

-Tam buvo ruoštasi ilgai, ponas Kasčiūnas padarė visą laidą, kur papasakojo kaip jie ruošėsi, kokias priėmė įstatymo pataisas, kad galėtų mūsų veiklą suniokoti ir mus pasodinti į kalėjimą. Įstatymas buvo priimtas spalio mėnesį, o kaltinimas mums yra pagal veiklą, kuri buvo metų laikotarpyje prieš įstatymo priėmimą. Reiškia jų priimtas įstatymas pradėjo galioti atgaline data. Čia yra pats didžiausias absurdas,-kalbėjo visuomenininkė.

Pokalbis neapsiėjo ir be globalių dalykų.

-Mes turime būti tinkamai pasiruošę naujajai santvarkai, naujam virsmui, žiūrėkite visada Lietuva būdama kryžkelėje turėjo rinktis. Iki šiol mūsų protėviai rinkdavosi taip, kad būtų išsaugota valstybė, kalba, teritorija. Kol kas tai pavyko. Dabar reikės ir mums priimti tinkamus sprendimus, kad mes išsaugotume ką mums paliko,-sakė E. Švenčionienė.

Interviu pabaigoje buvo aptartos vyraujančias politinės ideologijos Lietuvoje, kokie dar keliami reikalavimai kandidatui į prezidentus, apie kuriuos daugelis žmonių net nežino.

Visą pokalbį galite žiūrėti žemiau video reportaže.

meslaisvi.lt