Keletas vyrų Lietuvoje sumanė 250 km kelionę pėsčiomis, kviečia prisijungti, lankys piliakalnius

Žygio iniciatoriai

Nuo Šilutės iki Kernavės pėsčiomis, tokį žygį sumanė vyrai, pasivadinę „Lietos ratas” organizacija. 250 km aktyvistai žada nueiti per 10 naktų ir dešimt dienų. Organizatoriai pranešė, kad maršrutas suplanuotas per Lietuvos piliakalnius ir tai bus gera proga pabendrauti gyvai su visais kelionės metu sutiktais žmonėmis. Kelionė prasidės birželio 16d. iš Šilutės geležinkelio stoties. Jos metu sutiktiesiems vyrai pristatinės Lietos rato principus, kuriuos siūlys pabandyti įgyvendinti, tačiau vien tuo neapsiribos.”Svarbiausia gyvas bendravimas, reikia atsiplėšti nuo tų ekranu”-savo pranešime skelbia organizatoriai. Žygeiviai kviečia visus norinčius prisijungti prie jų sumanymo.„Nebūtinai eiti kartu visą maršrutą, galima tiesiog pasivaikščioti su mumis savo apylinkių kokioje nors atkarpoje”-skelbiama pranešime

Iš Šilutės keliautojai eis link Stoniškių kaimo Pagėgių savivaldybėje, iš kur žygiuos link Rambyno kalno, po to per Viešvilės seniūniją link Bišpilio piliakalnio Jurbarko savivaldybėje. Toliau maršrutas drieksis panemune, link Panemunės pilies, vėliau į Seredžių ir per Vilkiją į Piepalių piliakalnį, netoli Babtų. Tada iš ten žygeiviai suks link Mažūjų Žinėnų piliakalnio ir tada pro Jonavą atsiras ant Lokėnėlių piliakalnio.Sekantis kelionės taškas bus Tortoko piliakalnis ,o vėliau persikėlę Čiobiškio keltu, Neries pakrantėmis link kelionės galutinės stotelės, Kernavės.

Maršrutus galima pažiūrėti čia:

https://goo.gl/maps/apoAcKWqfPPpgrna7


https://goo.gl/maps/mMGGjhgzTZobEAEx9

Kai jau buvo sumontuotas video pranešimas, keitėsi žygio pradžios data, todėl pranešime ir uždėtuose ant video titruose ši data skiriasi ir tikroji žygio pradžia yra birželio 16d., kaip skelbia užrašas ant video failo.

meslaisvi.lt