Palaidi šunys Kauno rajone ir toliau kelią grėsmę eismo saugumui(video)

Štai tokio dydžio šunis galima sutikti kelyje Jurbarkas-Kaunas

Neseniai rašėme, kuomet du palaidi šunys Kauno rajone puldinėjo automobilius kelyje Jurbarkas-Kaunas, netoli Vilkijos. Šį kartą keturkojis buvo pastebėtas kitoje šio kelio dalyje, jau šiek tiek arčiau Kauno. Vos pravažiavus Batniavos seniūniją link Kulautuvos gegužės 20d. važiuojamojoje dalyje besiblaškantis šuo automobilių nepuldinėjo, tačiau eismo saugumui kėlė rimtą grėsmę. Netikėtai išbėgdamas ant kelio tai vienur,tai kitur jis versdavo automobilius staigiai stabdyti, dėl ko susidarydavo avarinės situacijos.

Priminsime, kad kiekvienais metais Kauno rajono valdžia beglobių ir bešeimininkių gyvūnųgaudymui ir karantinavimui išleidžia dešimtis tūkstančių eurų. Šie pinigai kasmet atitenka tokiai gyvūnų prieglaudos veiklą vykdančiai bendrovei „Nuaras”. Lietuvoje iki šiol dar nėra įvestas privalomas gyvūnų registravimas, dėl ko ši problema nesunkiai išsispręstų ,tačiau minėtos tvarkos nenori pripažinti daugelis Seimo narių. Prieš du metus piliečių parengtą peticiją dėl privalomo gyvūnų augintinių registravimo Seimas atmetė.

Informacijos analizės asociacijos vadovas Donatas Jančaras sako, kad Lietuva yra tarp nedaugelio ES valstybių, kurioje privalomas gyvūnų registravimas dirbtinai vilkinamas.”Kad pas mus nebūtų registruojami keturkojai yra nemažai suinteresuotų verslo grupių, tai tos pačios gyvūnų globos organizacijos, kurios kiekvienais metais tuština savivaldybių biudžetus, aktyviai veikia kriminalinis pasaulis, kontrabanda šunis gabenantis į kitas valstybes. Lietuvoje veikia nelegalūs veislynai. Yra net perkami namai, kuriuose įkurdinamos veisyklos.Visuose aukštuose. Jūs tik pagalvokite, ką išgyvena tokio namo-veislyno kaimynai. Įvedus privalomą gyvūnų registravimą jų biznis žlugtų, išsispręstų ir daugiau problemų, tačiau kol Seime sėdės tokių,kurių santykiai susiję su tokiais bizniais, tol privalomos keturkojų registracijos ir neturėsime”-apie padėtį komentavo D.Jančaras

Žemiau pateikiame video, kuriame užfiksuotas didžiulis šuo kelyje Jurbarkas-Kaunas

Didžiulis šuo kelyje Jurbarkas-Kaunas sukėlė nemažai rūpesčių vairuotojams

meslaisvi.lt