D.Jančaras: Pagėgių konservatoriams turėtų kilti klausimas, kodėl savivaldos rinkimuose paskutiniai, o prezidento tarp pirmaujančių

Pagėgių savivaldybėje Šimonytė tarp pirmaujančių

Nuo savivaldos rinkimų 2019m kovo 3d. iki pirmojo prezidento rinkimų turo praėjo visai nedaug,vos mėnesis su trupučiu. Bet per tą mėnesį Pagėgių savivaldybės rinkėjai ženkliai „pakeitė” savo politines pažiūras. Savivaldos rinkimuose kaip visada triumfavo ilgamečiai šios savivaldybės valdytojai partijos Tvarka ir teisingumas atstovai. Šiuose rinkimuose konservatorių partija pasirodė prasčiausiai, ji surinko vos 3,14% rinkėjų balsų arba už šią partiją balsavo vos 145 rinkėjai. Tačiau jau gegužės 12d. Pagėgiuose prezidento rinkimuose konservatorių remiama kandidatė Ingrida Šimonytė gavo 661 balsą, t.y. penkis kartus daugiau nei per savivaldos rinkimus surinkusi konservatorių partija.

Konservatoriai į Tarybą nepakliuvo

O jeigu dar pridėtume nugalėjusio šioje savivaldybėje G.Nausėdos balsus (
1395 ), kuris taip pat įvardijimas kaip galimas konservatorių kandidatas, tuomet savivaldos rinkimų rezultatai šioje savivaldybėje dar labiau atrodo keistai. Įdomu ir tai, kad „tvarkiečių” valdomoje savivaldybėje, kurių partija šiuo metu yra koalicijoje su „valstiečiais”,kurių remiamas kandidatas S.Skvernelis Pagėgiuose surinko vos 984 balsus.

meslaisvi.lt