Eiliniai Pagėgių mokytojai paraštėse, didesniais atlyginimais džiaugsis tik jų vadovai.

52391219_289905878352735_4908641466022100992_nRinkiminis laikotarpis, kitaip ir nepavadinsi tokius Pagėgių savivaldybės Tarybos sprendimus. Vasario 20d. savivaldybės tarybos posėdyje visų Pagėgių savivaldybės mokyklų vadovams buvo pakelti atlyginimai. Vidutiniškai švietimo įstaigų direktoriams alga kils apie 100 Eur.

Laisvosios visuomenės institutas, žurnalas „Reitingai” ir kiti švietimo sistemos  apžvalgininkai švietimo kokybę Pagėgiuose priskiria prie vienos iš prasčiausių Lietuvoje.Už tokius   darbo rezultatai žinoma  atsakingi mokyklų ir gimnazijų vadovai, tačiau Pagėgių valdžiai tai nė motais. Jau daug metų reitingų apačiose dėl švietimo kokybės atsiduriantys Pagėgiai niekaip nesugeba susitvarkyti su šia problema. Per visą šį laikotarpį nebuvo atleistas ar pakeistas nė vienas švietimo įstaigos vadovas, maža to tiems vadovams reguliariai keliami atlyginimai, tuo tarpu eiliniai mokytojai pamiršti.

Tokio valdžios pamaloninimo mokyklų ir gimnazijų vadovai galimai susilaukia už aktyvią politinę veiklą, už tai, kad reikiamu momentu, ypač per rinkimus užtaria tam tikrus politikus, politikus, kuriems į švietimą Pagėgiuose visiškai nusispjauti.

meslaisvi.lt