Grandiozinis „Lietuvos Pašto”sandoris- nuomos 440 automobilių

Nuotrauka iš interneto

Nuotrauka iš interneto

Visai neseniai susisiekimo ministras Rokas Masiulis visuomenei pranešė apie neregėto masto pinigų įsisavinimo schemą AB „Lietuvos Paštas”(toliau LP). Dėl neaiškių sandorių STT pradėjo tyrimą.

O štai sausio 15 d. „Lietuvos Paštas” paskelbė apie kitą mūsų galva grandiozinį sandorį. Bendrovė nusprendė išsinuomuoti 440 automobilių. „LP” automobilių nuomą perka kartu su automobilių techninės priežiūros paslaugomis ir viso šito naujo automobilių parko valdymo aptarnavimu. Centriniame viešųjų pirkimų portale skelbiama, kad norinčios savo pasiūlymą Lietuvos paštui pateikti įmonės vidutinės metinės pajamos iš veiklos, susijusios su transporto priemonių nuoma turi būti ne mažiau nei už 1 000 000 EUR per pastaruosius 3 finansinius metus . Kitoje pirkimo dalyje, kur perkama automobilių techninis aptarnavimas ir auto parko valdymas norinčios konkurse dalyvauti įmonės turi būti pardavusios panašių paslaugų už nemažiau nei 20 000 EUR. Akivaizdu, kad šiame pirkime daug įmonių dalyvauti negalės.

Automobilius nuomotis AB „Lietuvos Paštas” suplanavęs  5 metus. Tiek pat kiek ir truktų automobilį įsigyti išperkamosios nuomos būdu.

meslaisvi.lt