Akmenės rajono vaikų teisių apsaugos vadovė vadovauja ir labdaros organizacijai vaikų rėmimo fondas.

P1550663

IAA prezidentas Donatas Jančaras

Istorija Naujojoje Akmenėje, kur iš 19-metės mamos buvo atimti du mažamečiai vaikai atskleidžia vis daugiau įdomybių. Jauna moteris iš kurios buvo paimti du vaikai advokatams pinigų neturi, tačiau jai sutiko padėti visuomeninės organizacijos Informacijos analizės asociacija prezidentas Donatas Jančaras. Vyras sako, kad nuo pat pradžių jis pamatė daug keistų dalykų šioje istorijoje:

„Labai keistai pasirodė, kad net trijuose teisiniuose lygiuose nagrinėtas ikiteisminis tyrimas, kuriame buvo aiškinamosios aplinkybės ir priimtas nutarimas, kad vaikų mama Erika Kiviliauskaitė nenaudojo smurto prieš vaikus niekaip neįtiko Akmenės rajono vaikų teisių apsaugos specialistams, kurie jau ketvirtą kartą bando skųsti pradinę tyrimo išvadą. Ten daug visokių socialinės darbuotojos parodymuose neatitikimų matau, o netikėtas liudininkės atsiradimas praėjus keturiems mėnesiams dar labiau sukėlė įtarimus, kad šioje byloje dedasi nenormalūs mūsų visuomenei dalykai”-pasakojo D.Jančaras. Tačiau įdomiausia pasak D.Jančaro, pradėjus gilintis į situaciją buvo pastebėta, kad Akmenės rajono vaikų teisių apsaugos skyriaus vadovė Rūta Žiedienė tuo pačiu yra ir labdaros ir paramos fondo Akmenės rajono vaikų rėmimo fondo vadovė ir administratorė. „Kai gavome registrų centro išrašą apie šio labdaros ir paramos fondo duomenis negalėjau patikėti tuo ką pamačiau. Rūta Žiedienė ten vadovė- administratorė.

45284337_2194727894098273_989704440892096512_n

Erika Kiviliauskaitė be savo mažylių gyvena jau keturi mėnesiai

Finansinės ataskaitos apie šio fondo veiklą gauti nepavyko, tačiau ne tai svarbiausia, Rūta Žiedienė būdama šio fondo administratore mano manymu pažeidžia valstybės tarnybos įstatymą. Dar įdomiau, R.Žiedienės veikla dirbant valstybės tarnyboje vaikų teisių apsaugoje visiškai dubliuojasi su jos vadovaujamo fondo tikslais ir veikla. Nurodyta, kad vienos iš pagrindinių labdaros ir paramos fondo veiklų yra vaikų ir paauglių rūpybos orientavimo veikla ,įvaikinimo ir žiauraus elgesio su vaikais ar kitais asmenimis prevencijos veikla. Tai dabar atsakykite, siekdama atimti motinystės teises iš Erikos, ko iš tikrųjų siekia Rūta Žiedienė ir kuriai organizacijai atstovauja?”-toliau kalbėjo D.Jančaras.

Dublis su ŽiedienePriminsime, kad Valstybinei vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo Tarnybai tarp daugybės tikslų priskirtos ir tokios funkcijos: atsitikus  galimo vaiko teisių pažeidimo atveju vertina vaiko situaciją, inicijuoja atvejo nagrinėjimą, priima sprendimus dėl individualių vaiko teisių apsaugos atvejų, organizuoja vaiko globos (rūpybos) savivaldybėse nustatymą, koordinuoja globos (rūpybos) priežiūrą šeimose, šeimynose, globos centruose ir globos institucijose ir kitokios funkcijos susijusios su vaikų paėmimu iš tėvų ir globos jiems priskyrimu.

Donatas Jančaras dėl tokios Akmenės rajono vaikų teisių apsaugos skyriaus vadovės Rūtos Žiedienės veiklos kreipėsi į kelias institucijas. Visuomeninės organizacijos vadovas prašo ištirti R.Žiedienės elgesį, ar jame nėra ne tik valstybės tarnybos įstatymo pažeidimų, bet taip pat ar nėra nusikalstamos veikos požymių.

meslaisvi.lt