Pagėgiuose veikia du komunaliniai ūkiai- antrasis registruotas automobilių aikštelėje prie Norfos

Komunalinis 2222

Abudu komunaliniai ūkiai registruoti greta

Pagėgiai- savivaldybė, kurioje pasirodo  yra net du komunaliniai ūkiai. Vienas tai tas, kurį visi labai gerai žino, tai UAB „Pagėgių komunalinis ūkis”, kuriam visi moka mokesčius už geriamą vandenį ir tvarkomas nuotėkas. Šiai bendrovei vadovauja Saugintas Vaičiūnas. Komunalinis ūkis įsikūręs Pagėgiuose, Vilniaus gatvėje 12 numeriu pažymėtame pastate. Yra ir dar viena įmonė pasiruošusi pagėgiškiams tvarkyti nuotėkas, tai UAB „Pagėgių savivaldybės komunalinis ūkis”. Sakysite čia ta pati. Deja ne, atkreipkite dėmesį, antrojo uab-o pavadinime yra žodis „savivaldybės”, ir registruota ji visiškai kitu adresu, nors ir visai greta. Vilniaus gatvė 16A, tai automobilių stovėjimo aikštelė prie prekybos centro „Norfa”. Šita aikštelė nuosavybės teise paskutiniais duomenimis priklauso UAB ‘Rembuta”, o pati Rembuta priklauso žinomiausiems Pagėgiuose politikams. Apie šios aikštelės privatizaciją meslaisvi rašė  seniau. Antrajai komunalines paslaugas Pagėgiuose teikiančiai įmonei UAB „Pagėgių savivaldybės komunalinis ūkis” vadovauja tokia Vida Stasiulaitienė. Ji vienintelė bendrovės darbuotoja, nors ši bendrovė skelbiasi atliekanti nuotakynų ar nuotekų valymo įrenginių eksploatavimą, buitinių nuotekų iš vieno ar daugiau vartotojų, taip pat lietaus vandens, surinkimą ir transportavimą nuotakynais, kolektoriais , cisternomis ir kitokiomis transporto priemonėmis ir kitas paslaugas susijusias su nuotekomis. Pati Vida Stasiulaitienė gyvena Klaipėdoje

Komunalinis 1

Paslaptinga Vida Stasiulaitienė vadovauja paslaptingajam komunaliniam ūkiui

Su bendrovės vadove susisiekti nepavyko, apie „antrąjį” komunalinį ūkį nusprendėme pasiteirauti „pirmojo” Pagėgių komunalinio ūkio vadovo Sauginto Vaičiūno.

„Pala pala, nelabai suprantu”-pokalbį pradėjo S.Vaičiūnas.Vėliau direktorius prisiminė ir pasakė , kad apkalbama bendrovė registruota Pagėgiuose jau nuo neatmenamų (2006-05-23 red.pastaba)

laikų. Pasidomėjus apie Pagėgių savivaldybės komunalinio ūkio registracijos vietą Saugintas Vaičiūnas sakė taip:

Tų reikalų manęs nei neklauskit, tos istorijos aš nežinau. Kaip ten kas buvo, kaip ten kas yra nežinau. Ta įmonė kiek suprantu kaip ir yra, bet kaip ir jos nėra. Jokių sąsajų su šia įmone aš asmeniškai neturiu. Šiai diena ji yra, bet jos nėra”-kalbėjo S.Vaičiūnas

Įmonės nėra, bet direktorė yra, ir ji gauna atlyginimą, kokį neaišku, nes niekas negali atsakyti, o gal nenori. Pagėgių savivaldybės Taryba kiekvienos kadencijos metu pasitvirtina tokią Pagėgių komunalinio ūkio stebėtojų Tarybą. Ji susideda iš Tarybos narių ir administracijos darbuotojų. Šios kadencijos komunalinio ūkio stebėtojų Tarybai vadovauja Sigitas Stonys. Tarp stebėtojų yra ir Tarybos narys Kęstutis Komskis, tas kuris yra prie žinomiausių Pagėgių politikų, kuriems ir priklauso aikštelė, kurioje registruota ta „antroji” komunalines paslaugas Pagėgiuose teikianti bendrovė.

Į komunalinio ūkio stebėtojų Tarybą taip pat įeina Dalija Irena Einikienė  − Administracijos vyriausioji ekonomistė, Petras Kuzmarskis – Strateginio planavimo ir investicijų skyriaus vedėjas ir Adelija Truškauskienė – Bendrojo ir juridinio skyriaus vyriausioji specialistė.

Pasidomėti apie UAB „Pagėgių savivaldybės komunalinis ūkis” vykdomą veiklą nepavyko ir stebėtojų tarybos pirmininko Sigito Stonio. Šis politikas ir verslininkas telefonu neatsakė.

Kam dažniausia steigiamos dukterinės arba panašios įmonės.

Statybų bendrovių bankrotų ekspertas  sako, kad tokios schemos reikalingos tuomet, kai norima pasinaudojus viena įmone įgyvendinti kažkokį  projektą, įsisavinti didžiules lėšas, o atsakomybę už projekto įgyvendinimą primesti kitai bendrovei. Paprasčiau tariant, tai saugiklis ir esant reikalui visa atsakomybė teks įmonei, kuri nieko neturi, net kėdės. Tuomet tokiai bendrovei tiesiog skelbiamas bankrotas ir atgauti iš jos kažką neįmanoma.

meslaisvi.lt