Lietuva iš Šveicarijoje registruotos įmonės už beveik milijoną perka pistoletų-kulkosvaidžių

Pistoletas-kulkosvaidis   Oficialiai šį Lietuvos ginklų fondo konkursą laimėjo B&T AG įmonė iš Šveicarijos, tačiau ši kompanija Lietuvoje turi savo atstovybę. Tai UAB „Arveka” Nuolatiniams mūsų svetainės skaitytojams šis pavadinimas turėtų būti girdėtas. Arveka registruotą Vilniuje L. Stuokos-Gucevičiaus g. 9, kaip ir toks UAB „Švyturys” . UAB „Arvekai” vadovauja Egidijus Skužinskas, deja bet duomenų apie UAB „Švyturys „vadovą nėra. Spėjame , kad tai tas pats asmuo, kuris ir prižiūri įmonę „Arveka”.

Kodėl dabar pradėjome savo apžvalgą nuo priminimo apie šias įmones? Šiek tiek anksčiau rašėmė ,kad 2017 metų birželį UAB „Švyturys” Lietuvos policijai pardavė šarvuotą automobilį už 300 000 eur. „Arveka“ Lietuvos policijos departamentui  savo prekių pardavė už 1 mln.780 tūkst. €. Akivaizdu, kad ryšiai tarp šių organizacijų jau senokai užsimezgę. UAB „Arveka“ apskritai neblogai sekasi viešuosiuose pirkimuose. Ginklais prekiaujanti įmonė savo prekių Lietuvos kariuomenei pardavė daugiau nei už 3 mln. Eur, dar beveik už pusę milijono eur pardavė viešojo saugumo tarnybai, šiek tiek už mažiau Aplinkos ministerijai.

Ir štai nauja sėkmė. Oficiali šveicarų atstovė Lietuvoje UAB „Arveka” gali džiaugtis nauju sandoriu. 2018 metų pradžioje vienintelė dalyvavusi Lietuvos ginklų fondo skelbtame pistoletų- kulkosvaidžių pirkimo konkurse B&T AG šį konkursą laimi. Beveik už milijoną, tiksliau 852 400 eur. šveicarų įmonė greičiausiai tarpininkaujant UAB „Arvekai” Lietuvai parduos pistoletų- kulkosvaidžių partiją.

meslaisvi.lt