Dviračiais prekiaujanti įmonė Lietuvos policijai parduoda šarvuotį už beveik 300 tūkst. Eur

UAb ŠvyturysNeseniai rašėme, kad Lietuvos policijos departamentas paskelbė planus pirkti robotą išminuotoją, pasirodo  šiek tiek anksčiau policija  nusipirko ir šarvuotą automobilį.

2017 metais birželio 6d. Lietuvos policijos departamentas sudarė pirkimo sutartį su UAB „Švyturys”. Ne, ne, čia ne ta bendrovė,kuri prekiauja alumi, ši prekiauja dviračiais ir motociklais. Ji registruota Vilniuje. Įmonėje dirba keturi darbuotojai, vidutinis atlyginimas bendrovėje nurodytas 262 € . Tačiau po šio laimėto viešo pirkimo konkurso atlyginimai bendrovėje tikrai turėtų padidėti. Specialus šarvuotas automobilis- tokią prekę UAB „Švyturys” už  281 930 Eur  parduos Lietuvos policijai. Automobilis turės būti pristatytas iki 2018m. liepos. Dviračiais prekiaujanti įmonė vasario mėnesio pabaigoje Lietuvos policijos departamento skelbtame konkurse dėl šarvuoto automobilio pirkimo dalyvavo vieninteliai, žinoma šį konkursą jie ir laimėjo. Keista, kad jie vieninteliai susidomėjo šiuo konkursu.

Apie UAB „Švyturys”

Svetainėje Rekvizitai .lt šios bendrovės registracijos vieta nurodyta L. Stuokos-Gucevičiaus g. 9-2, Vilnius. Nurodyti ir pagrindiniai įmonės partneriai – tai  UAB „ARVEKA”. Ši bendrovė registruota tame pačiame pastate, tik 6 numeriu pažymėta patalpa. Jos vadovas Egidijus Skužinskas , o štai apie UAB „Švyturys” vadovą informacijos nėra. „Arveka” prekiauja ginklais ir savisaugos priemonėmis, atrodo, kokia čia partnerystė tarp dviračiais ir ginklais prekiaujančiomis įmonėmis? O gi viskas labai paprasta. Pasirodo „Arveka” Lietuvos policijos departamentui  savo prekių pardavė už 1 mln.780 tūkst. €. Akivaizdu, kad ryšiai tarp šių organizacijų jau senokai užsimezgę. UAB „Arveka” apskritai neblogai sekasi viešuosiuose pirkimuose. Ginklais prekiaujanti įmonė savo prekių Lietuvos kariuomenei pardavė daugiau nei už 3 mln. Eur, dar beveik už pusę milijono eur pardavė viešojo saugumo tarnybai, šiek tiek už mažiau Aplinkos ministerijai.

Pabaigai , kad būtų aiškiau parašysime, kad pateiktuose dokumentuose konkurse dėl šarvuoto automobilio pirkimo UAB „Švyturys” nurodė registracijos adresą  Maironio g. 1, Vilniaus miestas. Žinoma šis adresas tikslesnis, nei  nurodyta svetainėje rekvizitai.lt, todėl UAB „Švyturys” vadovams reikėtų pasirūpinti, kad jų įmonės adresas būtų pakeistas ne tik registrų centre, bet ir svetainėje rekvizitai.lt, tuomet mažiau kils klausimų visiems. 🙂

meslaisvi.lt