Po S.Skvernelio pastabų pasiūlymai mažinti rinkliavas atominės energetikos srityje.(video)

Saulius Skvernelis  Sausio 17d. Lietuvos Respublikos vyriausybėje buvo aptartas Valstybės rinkliavų objektų sąrašas. Labiausiai pasisekė besiruošiantiems verstis veikla, kuriai licenzijas išduoda Valstybinė atominės energetikos saugos inspekcija(VATESI).

Šios inspekcijos viršininkas padėkojo ministrui pirmininkui už pastabumą, nes tik S.Skvernelio vyriausybės dėka licenziją sumažėjo dvigubai, tačiau licenzijos sumažinimą  nenumatytiems branduolinės energetikos objekto projekte bandymams atlikti vadina tik formalumu.

Pats ministras pirmininkas vyriausybės nariams pasakė:

VAETSI vadovas

    VATESI viršininkas Michail Demčenko

„Jeigu nebūtume vyriausybės posėdžio metu įsigilinę į šį klausimą, tai rinkliavos būtų dvigubai didesnės, nei dabar siūlysime Seimui. Reiktų kitą kartą atidžiau žiūrėti ruošiant panašius teisės aktus”-kalbėjo ministras pirmininkas.

Posėdyje dalyvavęs VATESI viršininkas Michail Demčenko šią situaciją pakomentavo taip:

„Praeitais metais įsigaliojo kai kurie branduolinės saugos pakeitimai, todėl pasikeitė mūsų teikiamų paslaugų struktūra ir dėl to reikėjo peržiūrėti dalį rinkliavų, o mes paprasčiausiai perkėlėme tas pačias sumas į naują redakciją, bet kadangi gavome pastabą, tai peržiūrėjome punktus ir tą rinkliavą sumažinome. Ačiū už pastabas, vienintelį ką galiu pasakyti”

VAETSI atstovė spaudai Asta Mensonė portalui meslaisvi.lt raštu atsakė, kad pradinė šios rinkliavos suma buvo apskaičiuota atsižvelgiant ir į naują branduolinę elektrinę, kurios projekto įgyvendinimas yra sustabdytas. Šiuo metu planuojami, statomi ar eksploatuojami branduolinės energetikos objektai nėra tokie sudėtingi, palyginus su branduoline elektrine, todėl reikalauja mažiau žmogiškųjų išteklių ir darbo laiko sąnaudų. Valstybės rinkliavos suma sumažinta 4 kartus (nuo 14478 iki 3131 EUR).

meslaisvi.lt