Laisvės gynėjų dienos proga Lietuva įsigijo įrangą riaušėms malšinti

Nuotrauka iš pasienietis.lt

Neseniai minėjome Lietuvos Laisvės gynėjų dieną. Šią proga Lietuvos Ginklų fondas pažymėjo savaip. Centriniame viešųjų pirkimų portale sausio 12 d. už Lietuvos ginklus atsakinga įstaiga paskelbė įsigijusi šarvinių skydų už daugiau nei 50 tūkst. Eur. Tačiau mūsų manymų įdomiausia šioje istorijoje ne tai, kad Lietuvos valdžia ruošiasi malšinti riaušes, bet tai, iš ko ta riaušių malšinimo įranga buvo nupirkta.

Skydų pirkimo konkurse , kurį skelbė Lietuvos  Ginklų fondas dalyvavo vienintelė įmonė UAB „Arveka”. Šis UAB-as jau buvo pakliuvęs į meslaisvi.lt portalo dėmesį. Prieš keletą mėnesių skelbėme apie Lietuvos policijos įsigytą šarvuotą automobilį. Šią prekę policininkams pardavė dviračiais ir motociklais prekiaujantis UAB ‘Švyturys”. Sakysite, prie ko čia tas „Švyturys” ir šarvuotas automobilis?

Svetainėje Rekvizitai .lt šios bendrovės registracijos vieta nurodyta L. Stuokos-Gucevičiaus g. 9-2, Vilnius. Nurodyti ir pagrindiniai įmonės partneriai – tai  UAB „ARVEKA“. Ši bendrovė registruota tame pačiame pastate, tik 6 numeriu pažymėta patalpa. Jos vadovas Egidijus Skužinskas , o štai apie UAB „Švyturys“ vadovą informacijos nėra. „Arveka“ prekiauja ginklais ir savisaugos priemonėmis, atrodo, kokia čia partnerystė tarp dviračiais ir ginklais prekiaujančiomis įmonėmis? O gi viskas labai paprasta. Pasirodo „Arveka“ Lietuvos policijos departamentui  savo prekių pardavė už 1 mln.780 tūkst. €. Akivaizdu, kad ryšiai tarp šių organizacijų jau senokai užsimezgę. UAB „Arveka“ apskritai neblogai sekasi viešuosiuose pirkimuose. Ginklais prekiaujanti įmonė savo prekių Lietuvos kariuomenei pardavė daugiau nei už 3 mln. Eur, dar beveik už pusę milijono eur pardavė viešojo saugumo tarnybai, šiek tiek už mažiau Aplinkos ministerijai.

meslaisvi.lt