Kauno rajono valdžia keleivių sąskaita gelbėja vežėjus ir buvusį vicemerą

povilaitis

Kęstutis Povilaitis, buvęs vicemeras dabar dirba Kauno rajono keleivius vežančioje įmonėje

Kauno rajono savivaldybės Taryba nusprendė sumažinti išlaidas vežėjams vežiojantiems rajono gyventojus vietiniais ,priemiestiniais  reguliaraus susisiekimo autobusais ir maršrutiniais taksi. Naujais 2018 metais bilietai brangs 10 %. Tokį sprendimą parengė Kelių ir transporto skyriaus vedėjo pavaduotojas, vykdantis  Kelių ir transporto skyriaus vedėjo funkcijas Tautvydas Tamošiūnas. Vedėjas Tarybos posėdyje pranešė, kad vienkartinė autobuso bilieto kaina bus 70 eurcnt., o važiuojantiems mikroautobusais teks mokėti 1 Eur.  Tokiu būdu savivaldybės administracija tikisi surinkti apie 60 tūkst. papildomų lėšų. Kelių ir transporto skyriaus vedėjas pridūrė, kad lyginant su kitais rajonais , Kauno rajone tarifas išskirstytas į tris zonas, nes jeigu būtų nustatytas vienas tarifas visam rajonui, tuomet kainų padidėjimą keleiviai dar labiau pajaustų. Kaip pavyzdį T.Tamošiūnas pateikė maršrutą į Vilkiją.

„Čia susidaro 33 km kelionės, dabar ši kelionė pabrangs 26 cnt., iki šiol buvo 2,46 Eur, bus 2,72 Eur. Į Čekiškę buvo 3,56 Eur., bus 3,92Eur., pabrangs tik 36 cnt., o šis maršrutas sudaro 51 km.”-sakė vedėjas

Prieš pradedant svarstyti šį klausimą nuo jo aptarimo nepaaiškinęs priežasties nusišalino socialdemokratas Kęstutis Povilaitis. Savivaldybės Tarybos nariui Gintautui Krilavičius kilo klausimas, kodėl Tarybos narys tą padarė. Meras Valerijus Makūnas pagarsino K.Povilaičio raštišką prašymą, kuriame jis nurodo, kad dirba įmonėje UAB „Merula”, užsiimančioje keleivių pavėžėjimu reguliariais maršrutais Kauno rajone. Meras perskaitė tik prašymo pradžią, tačiau tolimesnio teksto būtinumo viešinti nematė. Priminsime, kad  Kęstutis Povilaitis atsistatydino iš vicemero pareigų 2016 metais , kuomet buvo įtariamas korupcijos byloje dėl kyšininkavimo, papirkimo bei piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi.

Kauno rajono savivaldybė iš biudžeto už lengvatinius bilietus dotacijoms skiria per metus virš milijono eurų. Jeigu nebūtų šios savivaldybės biudžeto dotacijos T.Tamošiūnas įsitikinęs, bilietus reiktų branginti 50%.

meslaisvi.lt