Gydytojų rezidentų atlyginimų klausimu net trys Seimo nariai susimaišė balsuodami

size16x9Patvirtintame Lietuvos Respublikos biudžete valdančioji dauguma numatė gydytojų-rezidentų atlyginimų didėjimą  12% . Tokį padidėjimą konservatoriai Mykolas Majauskas ir Ingrida Šimonytė vadina nepakankamu, todėl gruodžio 19 d. buvo nagrinėjama šių Seimo narių pataisa, kurioje konservatoriai siūlė didinti atlyginimus rezidentams net 30%. Šis klausimas Seimui pasirodo buvo itin jautrus.

Po balsavimo pritarti, ar ne M.Majausko ir I.Šimonytės pataisai prasidėjo sumaištis. Už tai kad pritarti konservatorių pataisai nubalsavo 53 parlamentarai, prieš ar susilaikė buvo 51. Nespėjus Seimo posėdžio pirmininkui paskelbti apie pataisos priėmimą iš  Seimo salės pasigirdo Seimo nario Kęstučio Bacvinkos pareiškimas, jis pasakė, kad  jo balsą užskaitytų prieš. Taip susidarė vieno balso skirtumas tarp balsavusių Už ir prieš. Atsiradus tokiam skirtumui Valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos Seime  seniūno pavaduotojas  Jonas Jarutis paprašė perbalsuoti. Seimo salėje pasigirdo šurmulys, opozicijos atstovai pradėjo įrodinėti, kad tokie valdančiųjų veiksmai nepuošia Seimo ir reiktų nedaryti tokios klaidos. Seimo posėdžio pirmininkas Viktoras Pranckietis pasinaudodamas Seimo statutu, paskelbė pakartotinį balsavimą. Iki dar jam prasidėjus, netikėtai iš Seimo salės prabilo ir kitas „valstietis” Kęstutis Mažeika. Jis pasakė kad buvo užsiregistravęs, bet kažkodėl jo elektroninis balsavimo aparatas nesuveikė, jis norėjo balsuoti taip pat prieš. Užsitęsusį šurmulį dar praskaidrino ir Petras Čimbaras, jis pasakė, kad balsavimo metu  nesupratęs kaip balsavo, po kiek laiko suprato ir nusprendė pakeisti nuomonę iš „už” į „prieš”, todėl norintis perbalsavimo. Po visų šių „neapsisprendėlių” pareiškimų Seimo narė konservatorė Irena Degutienė pasakė, kad matanti, jog opozicija šiame Seime nereikalinga ir pakvietė visus jos narius palikti Seimo posėdžių salę.

Perbalsavimas vis gi įvyko. Jo metu už M.Majausko ir I.Šimonytės pataisas balsavo 42, o prieš ar susilaikė buvo 59 parlamentarai. Ir taip pataisai buvo nepritarta.

Kaip tai vyko video medžiagoje:

meslaisvi.lt