Už potvynio sugadintų kelių remontą Pagėgių savivaldybė sumokėjo 80 000eur

Pagėgių potvynis   Visi šie Pagėgių savivaldybės pirkimai, kuriuos paminėsime atliekami apklausos būdu. Juos laimi įmonė, kuri pasiūlo mažiausią kainą. Neapsakoma sėkmė siūlant paslaugas kelių priežiūroje Pagėgiuose lydi įmonę UAB „Stamela”.  Įmonė registruota Šilutėje, ji 2015 metais atsiriekė nemažą gabalą savivaldybės biudžeto, skirto kelių ir gatvių priežiūrai.  2015 metais birželio 1 dieną buvo pasirašyta sutartis, kurioje UAB „Stamela” įsipareigojo per pusę metų pašalinti kelių defektus, kurie buvo padaryti pavasarinio potvynio Pagėgių, Lumpėnų ir Stoniškių seniūnijose. Už šių padarinių šalinimą UAB „Stamela” gavo iš Pagėgių savivaldybės 80 000 Eur. Tačiau tai buvo ne vienintelis pirkimas, kurį laimėjo ši įmonė. Tais pačiais metais UAB „Stamela” apklausos būdu laimėjo pasiūlymą valyti Pagėgių savivaldybės vietinės reikšmės kelius nuo sniego. Šiai paslaugai Pagėgių savivaldybė skyrė 10 000 eur. „Stamelos” vadovas Stanislovas Liepis telefonu sakė, kad po potvynio jų įmonė pagrinde žvyruoja apgadintus žvyrkelius, juos greideruoja, o žiemą sniego valyti siunčia ir traktorius, nes kai kur greideriai neįvažiuoja.

Valyti sniego mes nelabai veržiamės, tačiau pasiūlę savo kainą ir laimėję pirkimą privalome vykdyti įsipareigojimus. Žiūrėkite, kartais tenka darbuotojui ir naktį keltis bei vykti į užpustytų kelių vietą. Tokiuose pirkimuose kaip loterijoje, vieną sezoną gali laimėti, kitą vargti ir naudos iš to jokios neturėti„- kalbėjo „Stamelos” vadovas. Stanislovo Liepio įmonė Pagėgių savivaldybėje 2015 metais dar remontavo vieną kelią Pagėgių seniūnijoje už 14 562 eur, atliko papildomus darbus Pušyno gatvėje taisant privažiavimą prie daugiabučio namų ir atliko darbus Šilgaliuose, kuriuose tvarkė stovėjimo aikštelę. Už tai savivaldybė sumokėjo  dar beveik 5000 eur.

Kalbinome vieną Lumpėnų seniūnijos gyventoją, kuri gyvena apsemiamojoje vietovėje. Ji sako, kad remontuojančių po potvynio kelius greiderių neatsimena kada mačiusi ir apskritai, paskutinį kartą potvynis jos nuomone buvo tik 2014 metais.

meslaisvi.lt