Biznis su socialiniais butais Pagėgiuose: pirkti brangiau, parduoti pigiau.

L.Lauciutė mano, kad vartojantys alkoholį nebepataisomi

L.Lauciutė gali džiaugtis geru sandėriu. facebook.com nuotrauka

Daugelis turbūt esate girdėję anekdotą apie rusišką biznį, jei ne, tai priminsime: „nusiperki butelį degtinės už 100 rub., parduoti jį už 10rub., o gautus pinigus prageri„. Pasirodo panašaus biznio modelį taiko ir Pagėgių valdžia, juk meras Virginijus Komskis yra baigęs Kaliningrado universitetą.

2008 metais į Pagėgių savivaldybės  ilgalaikio turto apskaitą buvo įrašytas butas. Įsigijimo vertė  10136,70Eur. Šis butas Žemaičių gatvėje 24-2  buvo priskirtas socialiniams butams. Jame apsigyveno dabar jau ilgametė Pagėgių seniūnijos socialinė darbuotoja Lina Lauciutė. Apie jos „teisėtą” gyvenimą šiame bute jau daug rašėme, todėl čia šios temos neliesime, parašysime tik apie biznį. Praėjus 7-iems metams, 2015m. spalio 29 dieną L.Lauciutei Pagėgių savivaldybės Taryba leido išsipirkti šį ilgalaikį turtą, savivaldybės butą už 4500Eur. Per septynis metus ilgalaikis nekilnojamas turtas nuvertėjo daugiau nei pusę kainos.

Pagėgių savivaldybės administracija ilgai delsė atsakyti, už kiek buvo pirktas šis butas ir tik praėjus beveik trims mėnesiams, kuomet jau savivaldybės tarybos sprendimo negalima skųsti teismui, valdininkai po pakartotinio raginimo atsiuntė atsakymą. Priminsime, pirmame atsakyme, dėl kainos savivaldybės turto skyrius atsakė taip: ” pirkimo pardavimo sutartis yra Tauragės archyve, o  kai bus surasta, tuomet ir informuos redakciją„.  Sulaukę pakartotino atsakymo galutinai įsitikinome, kad Pagėgių valdžioje įsitaisę eiliniai „žulikėliai”, kurie visokiais būdais siekia išvengti atsakomybės už visų bendrus pagėgiškių finansus. Ir štai kas buvo parašyta antrame atsakyme dėl minėto buto:” Pagėgių savivaldybės administracija kreipėsi į Tauragės archyvą dėl pirkimo-pardavimo sutarties kopijos pateikimo. Tauragės archyvas minėto dokumento kopijos nerado. Tačiau atsakyme nurodoma, kad 2008 metais į Pagėgių savivaldybės  ilgalaikio turto apskaitą buvo įrašytas butas, esantis Žemaičių g.24-2. Įsigijimo vertė nurodyta 10136,70Eur.”

Šis valdžios raštas paliko didelių abejonių. Už kiek vis dėl to buvo įsigytas dabar jau L.Lauciutės butas? Pagėgių savivaldybės meras Virginijus Komskis aukštąjį išsilavinimą įgijo  Kaliningrado universitete. Ar tikrai jis gerai išmoko studijuojamos specialybės neaišku, tačiau akivaizdu, kad leidęs laiką Rusijos Federacijoje jis tikrai išmoko „rusiško biznio”.

Dar viena detalė patvirtinanti panašių sprendimų absurdiškumą. Priimdama sprendimą parduoti savivaldybės butus savivaldybės taryba  vadovaujasi aprašais, kuriuose būna nurodyta, kad pardavus socialinį butą bus teigiamas rezultatas, nes gautos lėšos bus naudojamos socialinių butų įsigijimui.

Šaltinių teigimu su socialiniais butais Pagėgių savivaldybėje  užsuktas didžiulis biznis. Pasak liudininko jį padeda daryti keletas artimų partijai veikėjų. Jie randa norinčius parduoti savivaldybei savo butus, sutaria žodžiu kainą, kurią gaus pardavėjas, tačiau parduodančiam butą iškeliama sąlyga, jis privalo pasirašyti pirkimo -pardavimo sutartį, kurioje bus nurodyta ženkliai didesnė kaina, nei siūlo pardavėjas. Atsiradusį skirtumą tarp realios ir fiktyvios kainos dalinasi aferoje dalyvavę veikėjai. Šito fakto meslaisvi negali patvirtinti. Mes tikrai tikime, kad tai melas arba sąmokslo teorija, juk „teisėtai” išrinkta valdžia niekaip negalėtų taip pasielgti.

Pabaigai norėtųsi pacituoti Salomėjos Nėries poezijos eilutę kurioje pakeisime tik vieną žodį:

„..bėga partija per sniegą, nepalikdama pėdų…”

 

Norintiems prisiminti L.Lauciutės „pasakas” apie butą,  žemiau video-faile:

 

meslaisvi.lt