Buvęs K.Komskio bendražygis prokurorų akiratyje, ar ramiai jaučiasi Šilutės Urėdas?

Ar nepadėjo K.Komskis  Šilutės Urėdu tapti  V.Bendaravičiui?

Šią savaitę STT paskelbė apie baigtą ikiteisminį tyrimą dėl kyšininkavimo Aplinkos ministerijai pavaldžioje urėdijų sistemoje.

Klaipėdos apygardos teismui perduota baudžiamoji byla, kurioje G. M. kaltinamas prekyba poveikiu vykdant atranką į vienos iš urėdijų vadovo pareigas. Už šį nusikaltimą gali grėsti iki aštuonerių metų laisvės atėmimo bausmė. Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Klaipėdos valdybos pareigūnai nustatė, kad  G. M. iš  pretendento į urėdo pareigas pareikalavo 100 000 litų (beveik 30 000 eurų) kyšio už tai, kad paveiktų Generalinės miškų urėdijos tarnautojus, organizuojančius urėdijos vadovo atranką.
Vykdydamas nusikalstamą reikalavimą ir susitarimą, G. M. paėmė reikalauto kyšio dalį (25 000 litų). Likusios kyšio dalies – 75 000 litų  –  jis pareikalavo, kai kandidatas laimėjo konkursą. Tačiau šių pinigų jis negavo, nes kyšį jam vežusį konkurso laimėtoją sulaikė STT pareigūnai.
STT atliktą ikiteisminį tyrimą organizavo ir jam vadovavo Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Tyrimo duomenimis, didelio kyšio už poveikį reikalavo buvęs Seimo vicepirmininko visuomeninis padėjėjas. K.Komskis nuo jo atsiriboja ir neslepia pats buvęs apklaustas šioje byloje.

Seimo vicepirmininkas K.Komskis  15min.lt teigė, jog G.Miliauskas į STT tinklus pateko dar dirbdamas Seimo vicepirmininko padėjėju. Vis dėlto žinomo „tvarkiečio“ komandoje jis nebedirba daugiau kaip metus. „Jis dirbo mano visuomeniniu padėjėju. Iki 2014 metų… Kai tik sužinojau – jis pats man pasakė, kad yra ten nemalonumų – iš karto jis ir išėjo“, – prisiminė K.Komskis. Pasak jo, G.Miliauskas partijai priklausė, tačiau tai buvo seniai. Esą liberaldemokratams persikrikštijus „Tvarkos ir teisingumo“ vardu šio Klaipėdos politiko partijos gretose jau nebebuvo. „Jis 10-12 metų gal nepriklauso. Partijoje „Tvarka ir teisingumas“ jis niekada nėra buvęs. (…) Jis labai trumpai tebuvo libdemų partijoje“, – sakė K.Komskis. Anot pašnekovo, didelio kyšio istorija jam bėdų su teisėsauga nepridarė.„Jeigu būtų bet kokie įtarimai, tai būtų įtarimai man, o ne jam“, – teigė K.Komskis. „Aš vis vien turėjau pasakyti, ar žinau ką nors“, – sakė Kęstas Komskis apie savo apklausą ikiteisminiame tyrime. Politikas patvirtino buvęs apklaustas ikiteisminio tyrimo metu. „Taip, be abejo. Aš vis vien turėjau pasakyti, ar žinau ką nors, ar nežinau – ir taip toliau. (…) Yra, kaip suprantu, įtariamasis jisai vienas – ir viskas“, – sakė parlamentaras.

Seimo vicepirmininkas teigė G.Miliauską į komandą priėmęs pagal neįvardinto buvusio parlamentaro rekomendaciją. Be to, į teisiamųjų suolą siunčiamas veikėjas esą gyrėsi pažįstantis ne tik įtakingą „tvarkietį“, bet ir kitus aukštus politikus.

„Tai kad jis ten gyrėsi – ir man sakė: ir Butkevičių gerai pažįsta, ir prezidentei padėjęs per rinkimus, ir visa kita. Aktyvus, atrodo, žmogus. Man parekomendavo vienas mano bičiulis, buvęs Seimo narys. Priėmiau, bet jis tiek pas mane ir padirbo. Pradėjo girtis visiems, kad jis čia ir tą, ir tą, ir tą padarys. Ir viskas“, – atsiduso K.Komskis.

2012 metais spalio mėnesį po pasibaigusių rinkimų į Seimą, Aplinkos Ministerija atiteko „tvarkiečiams”.  Vos daugiau nei po metų, 2014 metų pradžioje, kuomet Generalinė miškų urėdija buvo jau pavaldi „tvarkiečių” valdomai ministerijai  vienas iš artimiausių K.Komskio bendražygių ir partiečių Pagėgių savivaldybėje Vaidas Bendaravičius laimėjo konkursą ir užėmė  Šilutės Urėdijos urėdo vietą. Prieš pradedant dirbti Šilutėje, V.Bendaravičius beveik septynerius metus ėjo Pagėgių savivaldybės administracijos direktoriaus pareigas. Ši savivaldybė jau daug metų yra valdoma partijos Tvarka ir Teisingumas, kurios skyriui Pagėgiuose ir vadovauja Kęstas Komskis.

meslaisvi.lt