Pagėgių valdžia pardavinėja savivaldybės būstus, už kiek juos pirko – pamiršo (video)

Turto valdymo skyriaus vedėja Laimutė Šegždienė

Turto valdymo skyriaus vedėja Laimutė Šegždienė

Spalio 29 dieną Pagėgių savivaldybės Tarybos posėdyje galima buvo pamatyti, kaip užsiėmę valdžios kėdes veikėjai eilinį kartą švaisto bendras gyventojų lėšas. Nors savivaldybė garsėja ilgomis socialinio būsto laukiančių eilėmis, šiame posėdyje vieną tokiom reikmėm skirtą butą buvo nuspręsta  parduoti  Pagėgių seniūnijos darbuotojai Linai Lauciutei už 4500Eur. Dabartinės valdžios požiūriu, socialinių būstų problema Pagėgiuose pasirodo išsisprendė ir savivaldybės būstus galima pardavinėti. O  aprūpinti tokiais butais pradėti reiktų  nuo savų, kokia ir yra Lina Lauciutė. Kiekvienas gyvenantis socialiniame bute kas tris metus privalo deklaruoti savo pajamas, taip savivaldybės Turto valdymo skyrius įvertina, ar toks butas dar priklauso šiam gyventojui. Paskutinės deklaracijos metu,(datos L.Šegždienė neįvardino), Lina Lauciutė deklaravo pajamas, kurios viršijo pajamas leidžiančias naudotis socialinio būsto paslauga. Tačiau ir šioje vietoje „gudragalviai” rado išeitį. Nustačius, kad L.Lauciutei socialinis butas jau nepriklauso, būsto paskirtis kaip socialinis butas buvo anuliuota, o pats butas buvo įtrauktas į savivaldybės butų sąrašą, kuriuos L.Šegždienės manymu galima nuomoti saviems. Taip ir padarė, greitai buvo sudaryta nuomos sutartis(datos L.Šegždienė taip pat nenurodė) su Lina Lauciute ir dar greičiau paruoštas sprendimas, leidžiantis šį butą socialinei darbuotojai nusipirkti. Savivaldybės tarybos posėdžio metu Tarybos narys Edgaras Kuturys bandė išsiaiškinti, už kiek savivaldybė pirko šį butą, tačiau L.Šegždienė atsakymo į šį klausimą neturėjo. Ji tik pasakė, kad reikia peržiūrinėti archyvus, o Pagėgių meras pasiūlė E.Kuturiui su šiuo klausimu kreiptis raštu. Nepasakė L.Šegždienė ir už kiek savivaldybės butą L.Lauciutė nuomojosi papildydama savivaldybės biudžetą. L.Lauciutė yra aktyvi partijos Tvarka ir Teisingumas Pagėgių skyriaus narė. Ji kandidatuoja šios partijos sąraše į savivaldybės tarybas. Šaltinių teigimu, ši socialinė darbuotoja savo darbo laiko sąskaita, nors tai draudžia įstatymas galimai aktyviai užsiima rinkimų agitacija tarp  socialinę atskirtį patiriančių asmenų. Nieko čia nuostabaus, juk viena iš socialinio darbuotojo funkcijų yra lavinti gyventojų sugebėjimus, nukreipti juos tinkama linkme.  Gal tai  ir buvo nuomos mokestis už savivaldybės butą?

Tarybos narys Edgaras Kuturys šiuo klausimu sakė taip:

„Ne veltui posėdyje  prabilau apie šį butą, žmonės kalba, kad šis butas buvo pirktas žymiai brangiau nei dabar parduodamas, tai kelia opozicijos tarybos nariams susirūpinimą, todėl siūliau šį klausimą atidėti, be to Pagėgių savivaldybėje yra didelės eilės žmonių, kurie laukia socialinių būstų, todėl ne manau, kad mes taip lengvai turėtume pardavinėti juos kitiems asmenims. Yra žmonių laukiančių tokių butų po daug metų, po daug, daug metų. Jeigu neatitinka L.Lauciutė socialinio būsto naudojimosi sąlygų, t.y. jos pajamos yra žymiai aukštesnės, tai toks asmuo galėtų pats įsigyti būstą, o savivaldybė turimus butus turėtų palikti savo žinioje ir skirti juos tiems, kam tikrai reikia”.

Visuomeninė organizacija Informacijos analizės asociacija prieš savaitę kreipėsi raštu į savivaldybės Turto valdymo skyrių, kad šis atsakytų, nuo kada L.Lauciutė sudarė nuomos sutartį su savivaldybe ir kokią sumą ši socialinė darbuotoja mokėjo už šio buto nuomą. Nors visuomenės informavimo įstatymas valstybės ir savivaldybių įstaigas įpareigoja viešosios informacijos rengėjams atsakyti per vieną darbo dieną, o išimtinais atvejais  informacija, kurią rengiant reikia kaupti papildomus duomenis, – ne vėliau kaip per savaitę iki šiol Pagėgių savivaldybės Turto valdymo skyrius jokio atsakymo nepateikė.

meslaisvi.lt