Pagėgių konservatorių vairą perimė jaunas teisės studentas

12170324_991243440897407_1358548563_n

Pagėgių konservatorių skyrius turi naują pirmininką

Spalio 24d. Pagėgių savivaldybėje vyko Tėvynės sąjungos- Lietuvos krikščionių demokratų partijos Pagėgių skyriaus ataskaitinis-rinkiminis susirinkimas. Jo metu buvo renkamas naujasis skyriaus pirmininkas. Pasibaigus balsavimui paaiškėjo, kad artimiausius dvejus metus konservatorių priešakyje Pagėgiuose stovės jaunas vyras iš Švėkšnos miestelio. Vytautas Stanslovas 26-ių metų teisės studentas, vedęs, turi trijų metų vaiką. Nors ir jaunas, tačiau jau patyręs politiko duonos, V.Stanslovas jau keletą metų aktyviai dalyvauja politiniame gyvenime. Praėjusiuose rinkimuose jis kandidatavo į Šilutės savivaldybės Tarybą. Kas paskatino šį jauną žmogų veltis į sudėtingą  Pagėgių savivaldybėje  politinę veiklą klausėme pačio V.Stanslovo:

– Tai kaip nusprendėte dalyvauti Pagėgių TS-LKD skyriaus pirmininko rinkimuose?

-Pagėgiai jau senokai neturėjo pirmininko, iš čia gyvenančių skyriaus narių neatsirado norinčių vadovauti skyriui, todėl tokį pasiūlymą gavau aš. Ilgai nedvejojau ir nusprendžiau priimti šį iššūkį. Buvo rinkimai ir žmonės patikėjo man šias pareigas.

-Ką galite pasakyti apie Pagėgių TS-LKD narius?

-Kažko pasakyti tikrai negaliu, nes dar labai nesusipažinome, bet artimiausiu metu ketinu vykti pabendrauti pas kiekvieną skyriaus narį asmeniškai.

-Tai planuojate būti aktyviu pirmininku?

-Kas be ko, jau jeigu atvykau čia, tai tikrai stengsiuosi nenuvilti nei skyriaus narių, nei partijos ir aišku Pagėgių gyventojų.

-Apie šiuo metu Pagėgius valdančią partiją žinote, ar nebaugina šie Pagėgių savivaldybėje įsitvirtinę „gigantai”?

-Manau kad nepakeičiamų nėra, šiuo atveju kalbant apie Pagėgių „lyderius” jie irgi nėra nepakeičiami.

-Kokių pirmų veiksmų žadate imtis Pagėgių politinėje padangėje?

-Manau pradžioje teks susitikti su kitų partijų skyrių pirmininkais, susipažinti su jais, išklausyti jų nuomonės apie Pagėgių politinę situaciją.

-Kiek žinome politinėse peripetijose jau dalyvaujate senokai, ar jums pažįstama naujai įsiliejančių į politiką žmonių apdirbimo sistema?

-Aš asmeniškai nežinau ar esu pajautęs kažką panašaus, kiek girdėjau Pagėgiuose vyksta panašūs dalykai, tačiau manęs tas nevaržo, visada elgiuosi sąžiningai, neturiu kažkokių kėslų, kurių nenorėčiau kad sužinotų politiniai konkurentai.

-Ką pabaigai galėtumėte pasakyti pagėgiškiams?

-Norėčiau pasakyti, kad bet kokios permainos „nusistovėjusiame vandenyje” visada duoda tik teigiamų rezultatų, todėl  mano atvykimas dirbti į Pagėgius turėtų duoti tik pliusų šios savivaldybės demokratiniuose procesuose, sieksiu tik visą ko geriausio šio krašto žmonėms.

-Ačiū už pokalbį.

kalbino D.Jančaras

meslaisvi.lt