Pagėgių seniūnijos socialinė darbuotoja Lina Lauciutė integruojasi į visuomenę, ji perka savo draugo socialinį būstą

Facebook.com nuotrauka

Facebook.com nuotrauka

Spalio 29 d. 14 val. Pagėgių seniūnijos socialinė darbuotoja Lina Lauciutė turėtų labiau integruotis į visuomenę. Daug metų trukęs jos gyvenimas socialiniame būste  tą dieną greičiausiai baigsis. Pagėgių savivaldybės Taryba ateinantį ketvirtadienį priims sprendimą, leidžiantį Linai Lauciutei privatizuoti savivaldybei priklausantį socialinį būstą, esantį Žemaičių gatvės 24-ame daugiabutyje. Beveik prieš metus kalbinta socialinė darbuotoja apie devynis metus trunkantį gyvenimą socialiniame bute sakė taip: „Tą butą gavau prieš devynis metus, mano pajamos buvo mažos, toks būstas man priklausė. Šiuo metu butas priklauso mano draugui, kuris yra bedarbis, be to aš turiu neįgalią mamą, kuri yra registruota šiame bute, aš ją prižiūriu, tiesa dabar ji ligoninėje, o kai parsivešiu, galėsiu jus pasikviesti ir parodyti, kokiomis sąlygomis mes gyvename”. Pasakodama apie gyvenimą socialiniame bute L.Lauciutė akivaizdžiai prisimelavo, o Pagėgių meras V.Komskis rinkiminės kampanijos metu patvirtino, kad L.Lauciutė neteisėtai gyvena šiame bute, tačiau tai nesutrukdė socialinei darbuotojai ir toliau gyventi šiame bute, o 2015m. spalio 29 d. dar gauti teisę jį ir išsipirkti.

Deja negalime parašyti, už kiek L.Lauciutė pirks šį savivaldybės butą, nes savivaldybės svetainėje nėra įdėta šio sprendimo projekto aprašo, tačiau mes išsaugojome video įrašus, kuriuose apie šią situacija kalba pati Lina Lauciutė, Pagėgių meras ir kiti istorijos narpliotajai.

Lina Lauciutė praėjusiuose rinkimuose į savivaldybės Tarybas kandidatavo į Pagėgių savivaldybės tarybą „tvarkiečių’ gretose.Išskyrus tai, kad ji dirba socialinį darbą ir gauna už jį atlyginimą, Linos Lauciutės nuopelnų visuomeninėje veikloje nežinoma.

 

Šiame video V.Komskis patvirtina, kad L.Lauciutė socialiniame būste gyvena neteisėtai:

meslaisvi.lt