Vėjo jėgainių Pagėgiuose daugės, jos planuojamos visų valdačiosios partijos tarybos narių žemėse

20150611_142022  Per savaitę buvo surinkta daugiau nei 800 gyventojų parašų nepritariančių masinei vėjo jėgainių plėtrai Pagėgių savivaldybėje. Valdžia šiuo klausimu dar privalės surengti gyventojų apklausą, tačiau visos šios aplinkybės pasirodo yra niekinės. Praėjusiame Pagėgių savivaldybės tarybos posėdyje valdanti Pagėgius partija vis tiek patvirtino specialiojo plano koncepciją, kuriame numatyta pastatyti dar apie 160 vėjo jėgainių Pagėgių savivaldybėje.

O dabar kaip vyko balsavimas ir kas kaip balsavo. Paskelbus šio klausimo nagrinėjimo pradžią, nuo jo svarstymo dėl privačių interesų nusišalino didžioji dalis tarybos narių, visi iki vieno „tvarkiečiai” ir R.Kelneris Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovas, kuris yra stambus ūkininkas ir natūralu, kad į jo žemes gali pakliūti okupuojantys Pagėgių savivaldybę „vėjo malūnai”. Kai klausimo svarstyme negali dalyvauti didžioji dalis Tarybos narių ir tokio klausimo svarstyti neįmanoma dėl nesusidarančio kvorumo, įstatymai numato kitokius būdus patvirtinti panašius sprendimus. Kiekvieno deklaravusio privačių interesų konfliktą pavardė yra įrašoma protokole, kad pastarasis deklaravo konfliktą ir klausimas toliau gali būti nagrinėjamas esant pilnos sudėties Tarybai. Taip ir atsitiko. Sugrįžę į posėdį nusišalinę Tarybos nariai be vargo patvirtino vėjo jėgainių plėtros plano koncepciją. Vienintelis iš „tvarkiečių” balsavęs prieš tokį sprendimą, buvo Remigijus Špečkauskas. R.Kelneris, kaip ir visa opozicija taip pat balsavo prieš vėjo jėgainių plėtrą.

Šis tarybos posėdis atskleidė, kurie tarybos nariai valdo žemes Pagėgių savivaldybėje ir kad jie visi labai suinteresuoti vėjo jėgainių masine statyba mūsų krašte. Esant tokioms aplinkybėms opozicijos lyderis Edgaras Kuturys pasinaudodamas proga į meslaisvi kamerą  pasakė, kad gyventojai prisimintų šį įvykį ir žinotų, kas labiausiai suinteresuotas vėjo jėgainių statyba Pagėgių savivaldybėje.

meslaisvi.lt