Pagėgių valdžia bandys „išdurti” savivaldybės gyventojus. Būtinai paskaitykite, pažiūrėkite ir kitiems perduokite

Vėjo jėgainės sparčiai kyla

Vėjo jėgainės sparčiai kyla

Donatas Jančaras

Dasiritome. Paskutiniame Pagėgių savivaldybės Tarybos posėdyje tarybos valdantieji bandė priimti sprendimą, kuriuo remiantis būtų patvirtinta vėjo jėgainių plėtra Pagėgių savivaldybės teritorijoje. Šį jų sumanymą sustabdė opozicija, kuri reikalauja, kad dėl tokio svarbaus klausimo būtų atlikta Pagėgių savivaldybės gyventojų apklausa. Opozicijos lyderis Edgaras Kuturys pagarsino ir klausimus, kurie turėtų būti įrašyti į apklausos anketą.  Gyventojai turėtų atsakyti ar pritaria vėjo jėgainių plėtrai Pagėgių savivaldybėje ir ar jie žino, kad numatomas statomų jėgainių skaičius bus apie 160vnt. O nuo šios vietos sužinosite kaip mes dasiritome. Birželio 11d. skubos tvarka Pagėgių valdžia rengia naują tarybos posėdį. Pagėgius valdanti partija Tvarka ir teisingumas sugalvojo vieną gudrybę , vieną šunybę ir vieną didelę šunybę. Gudrybė jų tame, kad šią apklausą „tvarkiečiai” nusprendė papildyti. Kartu su klausimu apie vėjo jėgaines gyventojų bus klausiama  „Ar Pagėgių savivaldybės lopšelyje-darželyje turėtų būti įrengtas baseinas?“, „Ar Pagėgių savivaldybės gyventojams reikalingas baseinas?“, „Ar Vilkyškių miestelyje, prie Vilkyškių Johaneso Bobrovskio gimnazijos, turėtų būti statoma sporto salė?“ Visus šiuos darbus valdžia atseit planuoja padaryti iš  jėgainininkų mokesčių, tačiau mūsų duomenimis artimiausius metus Europos Sąjunga finansuos projektus susijusius būtent su sveikatingumu.

Dabar apie šunybę. Pasirodo antro klausimo apie jėgainių kiekį, kurį E.Kuturys siūlė įtraukti į apklausos anketą gyventojai neišvis ir neišgirs. Jis į apklausą neįtrauktas.

O dabar apie didelę šunybę. Nors artimiausiame Tarybos posėdyje dar tik bus sprendžiama dėl gyventojų apklausos būdo,  tačiau nesulaukus apklausos rezultatų valdantieji vėl bandys patvirtinti  Pagėgių savivaldybės teritorijos vėjo jėgainių parkų išdėstymo specialiojo plano konsepciją, kurią priėmus Pagėgių savivaldybę dar labiau okupuos „vėjo malūnai”.

Ar užkibs ant šio „tvarkiečių” kabliuko pagėgiškiai matysime jau greitai, tačiau dar laiko yra. Iki Tarybos posėdžio yra daugiau nei savaitė, todėl visiems perskaičiusiems šį straipsnį siūlome pasidalinti žiniomis su kitais.

Po tokių valdžios fintų, savivaldybėje atsirado iniciatyvinė grupė renkanti gyventojų parašus, kurie n e p r i t a r i a  Pagėgių savivaldybės valdžios norams įsteigti Pagėgių savivaldybėje vėjo jėgainių parkus, patvirtinant specialųjį planą, kuriame numatyta pastatyti apie 160 vėjo jėgainių, pažeidžiant gyventojų interesus.

O dabar prisiminkime šiek tiek netolimos istorijos. Rinkimų į savivaldybę TV debatų metu Virginijus Komskis visiems davė užuominą, kad tikrai statys baseiną, tačiau greičiausiai jis nefunkcionuos ir jį teks atiduoti verslui:

meslaisvi.lt