Pagėgių valdžios cenzūrą R.Kelneris „pramušinėja” Vilniuje

DSC_0937

R.Kelnerio knyga Daivos Žeimytės rankose

Mažai turbūt pagėgiškių žino, kad Pagėgių savivaldybės tarybos narys, ūkininkas Remigijus Kelneris ne tik vadovauja dideliam pieno ūkiui, bet kuria  ir eiles. Tačiau apie tokį jo pomėgį oficialioji valdžia kalbėti nelinkusi. Visai neseniai Pagėgių savivaldybės viešojoje bibliotekoje buvo surengtas renginys, literatūrinis pavasaris „Atidengsiu Tau žodį it širdį…“. Šiame renginyje R.Kelneris pristatė savo kūrybos knygą „Improvizacijos“. Plačiai šventę nušvietusi Pagėgių savivaldybės administracija savo internetinėje svetainėje apie tokį neeilinį Pagėgiuose įvykį paminėjo vos vienu sakiniu. Savivaldybės administracijos straipsnyje parašyta tik tai, kad šventės metu savo eiles skaitė ir R.Kelneris. Apie tai, kad buvo pristatyta knyga „Improvizacijos“ užsiminta nebuvo.
Tokius Pagėgių valdžios veiksmus Remigijus Kelneris supranta kaip savotišką cenzūravimą. Apie tai jis užsiminė ir praėjusiame Savivaldybės Tarybos posėdyje. Nors valdžios ir slepiama, tačiau R.Kelnerio knyga randa kitus būdus, kaip „išeiti“ į visuomenę. Pasinaudodamas rinkimų debatų filmavimu, R. Kelneris savo kūrybos knygą po laidos įteikė Lryto televizijos žurnalistei Daivai Žeimytei. Šią knygą laidos vedėja mielai priėmė.

R.Kelnerio knygą"Improvizacijos" galite rasti Pagėgių viešojoje bibliotekoje

R.Kelnerio knygą „Improvizacijos” galite rasti Pagėgių viešojoje bibliotekoje

Pagėgiuose daugėja atvejų, kurie liudija, jog Pagėgių savivaldybę šiuo metu atstovaujantys partijos Tvarka ir Teisingumas politikai labai vengia ne šios partijos keliamų iniciatyvų, prisidedančių prie Pagėgių savivaldybės garsinimo. Visuomeninė organizacija Informacijos Analizės Asociacija registruota Pagėgiuose nuo 2011 metų, taip pat nepripažįstama oficialiosios Pagėgių valdžios ir nėra įtraukta į Pagėgių savivaldybės visuomeninių organizacijų sąrašą. Taip elgiasi tik „režimai“, labai bijantys prarasti valdžią.

meslaisvi.lt