Paradoksas: gyventojų Pagėgiuose mažėja, tačiau Vietos veiklos grupių daugėja

V.Komskis su pinigais  Nors Pagėgių savivaldybėje sparčiai mažėja gyventojų, kurie nerasdami kaip  čia save realizuoti išvyksta į kitus miestus ar Europos sąjungos šalis, valdžia iš paskutinių stengiasi sudaryti įvaizdį, kad čia gyventi nuostabu. Taip, kai kuriems čia iš tiesų rojus. Ypač tiems, kurie įkūrė savivaldybėje tarp Europos sąjungos skiriamų paramos lėšų ir visuomeninių organizacijų tarpininkavimo organizaciją. Ši organizacija vadinasi VVG Pagėgių kraštas. Tik neiššifruokite šių raidžių klaidingai – VVG reiškia vietos veiklos grupė. Šios grupės pagrindinė veikla paskirstyti į Pagėgius plūstančius ES milijonus kitiems, tiksliau ne kitiems, bet saviems t.y. toms visuomeninėms organizacijoms, kurios yra lojalios partijai. Pasirodo vienos VVG grupės jau per maža, vasario 10d. Pagėgių savivaldybės Tarybos posėdyje bus pradėta iniciatyva atsirasti dar vienai VVG. Šį kartą jos pavadinimas bus „Pagėgių miestas”.

Jeigu paanalizuotumėte, kokios tariamai visuomeninės organizacijos įsisaviną per VVG grupę ES milijonus, jūs pastebėtumėte, kad šių visuomeninių organizacijų steigėjai ir dalyviai yra arba savivaldybės įstaigų darbuotojai arba tokių darbuotojų šeimos nariai, o jei pasitaiko ir kitokių, tai jie labai pritariantys partijos veiklai.

VVG Pagėgių miestas įkurimo sprendimo tikslas gražus – inicijuoti miesto vietos veiklos grupės steigimą Pagėgių mieste, siekiant apjungti mieste veikiančias aktyvias nevyriausybines organizacijas ir asocijuotas verslo struktūras kartu su savivaldybe pagerinti vietines įsidarbinimo galimybes, didinti bendruomenių socialinę integraciją, išnaudojant vietos bendruomenių, verslo ir vietos valdžios ryšius.

Paskutiniai sprendimo citatos žodžiai daug ką pasako -gerinti pagėgiškių gyvenimą išnaudojant vietos valdžios ryšius. 🙂

meslaisvi.lt

P.S. su vietos valdžia praradome bet kokį ryšį.