Socialinė darbuotoja L.Lauciutė: gyvenu socialiniame būste kuris priklauso draugui. Savivaldybė tą neigia.

1484166_648276618558631_725880218_n

L.Lauciutė visada pasiryžusi padėti kitiems.

Meslaisvi redakcija sulaukia vis daugiau gyventojų skambučių, kuriuose žmonės informuoja apie keistus mūsų valdžios ir jai pavaldžių darbuotojų santykius. Neseniai rašėme, kaip aštuonis metus socialinio būsto laukianti šeima prarado viltį į gyvenamą vietą Pagėgiuose, o štai tie, kurie turėtų rūpintis tokiomis šeimomis patys sėkmingai gyvena socialiniuose būstuose.

Žemaičių gatvėje 24 numeriu pažymėtame daugiabutyje, socialiniame bute gyvena Pagėgių seniūnijos socialinė darbuotoja Lina Lauciutė. Ji yra partijos Tvarka ir Teisingumas kandidatė į Pagėgių savivaldybės Tarybą. Kokiomis aplinkybėmis ši socialinio sektoriaus darbuotoja apsigyveno šiame savivaldybės būste?

L.Lauciutė pasakoja taip: „Tą butą gavau prieš devynis metus, mano pajamos buvo mažos toks būstas man priklausė. Šiuo metu butas priklauso mano draugui, kuris yra bedarbis”. Pasakodama savo istorija L.Lauciutė blaškėsi ir vieną savo versiją keitė kita. „Aš turiu neįgalią mamą, kuri yra registruota šiame bute, aš ją prižiūriu, tiesa dabar ji ligoninėje, o kai parsivešiu, galėsiu jus pasikviesti ir parodyti, kokiomis sąlygomis mes gyvename”,- kalbėjo socialinė darbuotoja.

Kad išsiaiškintume tiesą, paskambinome į Pagėgių savivaldybės turto valdymo skyrių. Skyriaus vedėja Laimutė Šegždienė patikino, kad sutartis dėl socialinio būsto nuomos yra sudaryta su Lina Lauciute jau devyni metai. „Kas tris metus visi socialinių būstų gyventojai privalo teikti dokumentus, kurių pagrindu mes matome, ar asmeniui dar priklauso valstybės parama. Tokius dokumentus L.Lauciutė pristato. Kaip tik dabar vėl bus dokumentų patikrinimas ir mes įvertinsime, ar toks būstas dar gali priklausyti socialinei darbuotojai”,- kalbėjo Laimutė Šegždienė. Jeigu viskas tvarkinga, kodėl tuomet meluoja Lina Lauciutė ir teigia, kad šis būstas priklauso jos draugui?

Šiame daugiabutyje socialiniame būste gyvena L.Lauciutė

Šiame daugiabutyje socialiniame būste gyvena L.Lauciutė

Jau šiais metais gyvenantiems socialiniuose būstuose bus sudarytos sąlygos juos išsipirkti. Apie tai, kad ketina privatizuoti šį butą pokalbio metu prasitarė ir L.Lauciutė. Ir ne tik jį. Pasirodo socialinės darbuotojos planuose yra ir gretimo buto pirkimas, todėl apjungus šiuos du butus L.Lauciutė galų gale galės integruotis į visavertį socialinį gyvenimą Pagėgiuose. To jai ir linkime. Tikėkimės, kad pagerinusi savo buitines sąlygas L.Lauciutė pradės rūpintis žmonėmis, kurie  Pagėgiuose gyvena be tualetų ir praustuvų, o eilėse dėl socialinio būsto stovi dešimtmečiais.

Pokalbius su L.Lauciute ir L.Šegždiene klausykite garso įraše:

meslaisvi.lt