V.Navickas gavo „spriktą”- VRK perspėjo gimnazijos direktorių dėl jo vykdomos neteisėtos rinkimų agitacijos

Dėl tokio poelgio V.Navickui turėtų būti gėda

Dėl tokio poelgio V.Navickui turėtų būti gėda

P1220129

V.Navickas ateityje taip turėtų nesielgti

Neseniai keturių partijų atstovai, dalyvaujantys Pagėgių savivaldybės Tarybos rinkimuose apskundė Partijos Tvarka ir Teisingumas vykdomą nesąžiningą rinkiminės kampanijos agitaciją. Jos metu „tvarkiečių” rinkėjams platiname laikraštyje buvo išspausdintas straipsnis, kuriame balsuoti už šią partiją ragina Pagėgių Algimanto Mackaus gimnazijos direktorius Vaclovas Navickas. Tokius veiksmus, draudžia rinkimų įstatymas, t.y. bet kam draudžiama naudojantis tarnybine padėtimi sudaryti išskirtines agitacines sąlygas kokiai nors partijai. Šitą faktą V.Navickas ignoravo, dėl ko ir susilaukė nemalonaus laiško iš VRK. Jame nurodyta, kad ateityje V.Navickas turėtų vengti panašių veiksmų. Vyriausioji rinkimų komisija taip pat kreipėsi ir  į V.Komskį, kad pastarasis paaiškintų, kodėl įtraukė gimnazijos direktorių į savo partijos rinkiminę kampaniją.

Ką apie tai mano skundą VRK pateikią Pagėgių politikai:

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, Petras Ubartas: „Džiugu, kad VRK apskritai sureagavo ir priėmė atitinkamą sprendimą”.

Politinės partijos „Lietuvos sąrašas” atstovas Donatas Jančaras: „Tikiuosi tai pirmieji žingsniai tramdant nesąžiningus savivaldybės tarnautojus, kurie ignoruodami įstatymus nuolat vykdo tokias agitacija. V.Navickas tik vienas iš tų, kurie prisideda prie tokio pobūdžio veiklos. Esu įsitikinęs, tą daro visų Pagėgių seniūnijų seniūnai, didžioji dalis socialinių darbuotojų ir daug kitas pareigas užimančių savivaldybės administracijos darbuotojų. Kaip be būtų, tai pirmieji žingsniai lygių rinkimų pusėn”.

Tėvynės Sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, Kęstutis Gedminas: „Tvarka ir teisingumas visais būdais bando parodyti tariamą savo galybę, bet šį kartą susimovė. Aš už sąžiningus, skaidrius rinkimus, todėl manau, kad tokia pastaba valdininkui atkreips ir kitų tarnautojų dėmesį. V.Navickas turėtų būti pavyzdys jaunajai mūsų kartai, deja, jis apie tai nepagalvojo”.

Darbo partijos kandidatas į merus Edgaras Kuturys: ” Neveltui pasirašiau šį raštą. Aš manau, kad toks savivaldybės, ypač tokios mažos kaip Pagėgių, tarnautojų elgesys kelią grėsmę demokratijai. Džiaugiuosi kad bendromis pastangomis pavyko atkreipti į tai dėmesį”

meslaisvi.lt