Šilutės savivaldybės komitetų posėdžiuose lyg studentiškuose egzaminuose – jaudulys, nerimas ir pergalės šypsnis.

Šilutės savivaldybės administracijos specialistė stebisi savo paruoštu sprendimu

Šilutės savivaldybės administracijos specialistė
stebisi savo paruoštu sprendimu

Šis straipsnis bus ne apie Savivaldybių Tarybos narius, tvirtinančius paruoštus sprendimus, bet apie tų sprendimų ruošėjus, arba tiksliau sakant ruošėjas. Šilutės, kaip ir kitų savivaldybių administracijos darbuotojos, įvairių skyrių specialistės nudirba visą juodą darbą, kurį įvertinti teikia komitetų nariams. Pastariesiems lieka tik kilstelėti ranką ir taip užtvirtinti ruošėjų atliktą pareigą. Vykstant tokiai procedūrai, administracijos darbuotojos atrodo lyg studentės per egzaminą. Prieš stodamos komiteto narių akiratin, moterys tikrinasi savo paruoštus sprendimus, jaudinasi, nerimauja ir gal būt net meldžiasi, kad jų darbas būtų tinkamai įvertintas. Tik po to, kai ruošėjos pamato komiteto narių rankų mišką, skelbiantį, kad jų paruoštas klausimas priimtas, moteriškės lengviau atsipučia ir jų veiduose gali išvysti malonias šypsenas. Specialistės greičiausiai žino, jei klausimai praeis visų Šilutės savivaldybės komitetų „filtrą“, tuomet Tarybos posėdyje dėl šių sprendimų didesnių sunkumų nekils.
Pristačiusios savo klausimus, specialistės greitai šalinasi iš posėdžio salės , o į jų vietą stoja kolegės su savo paruoštais sprendimais.

Galima atsikvėpti

Ruošėja gali  atsikvėpti, jos sprendimo projektas patvirtintas

Čia aprašėme tik  gyventojams paruoštų sprendimų įgyvendinimo kelio pradžią, tačiau prieš šią pradžią, yra didelis ir sunkus savivaldybės administracijos įvairių skyrių specialistų darbas kabinetuose, apie kurį tikimės parašyti ateityje.

meslaisvi.lt